Liisantorin heijastinseinä tarjoaa turvaa liikenteeseen ja pimeneviin iltoihin

Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään vuosittain lokakuun ensimmäisenä päivänä. Liisantorilta löytyvät heijastinseinät kannustavatkin 1. lokakuuta alkaen kaikenikäisiä tienkäyttäjiä heijastimien käyttöön. Porin kaupungin kampanjan on tarkoitus edistää liikenneturvallisuutta, liikkumista ja kierrättämistä.

Myös heijastimen käyttö on tieliikennelaissa pakollista. Liikenneturvan mukaan joka kolmas jalankulkijan kuolema voitaisiin välttää heijastinta käyttämällä.

– Heijastinseiniltä saa haettua itselleen heijastimen syksyn pimeään tai sinne voi vastavuoroisesti viedä itselle ylimääräiseksi jääneet heijastimet käytettäviksi uudelleen muiden iloksi ja turvaksi. Tavoite on kannustaa kaupungin asukkaat yhteiseen toimintaan, kertoo viisaan liikkumisen työryhmän puheenjohtaja Sanna Välimäki.

Heijastinseinät kiinnitetään perjantaina 1. lokakuuta Liisantorin liikuntapaikan aitaan Otavankadun sekä Annankadun puoleisten sisäänkäyntien läheisyyteen. Heijastinseinät ovat kaikkien käytettävissä myös koko seuraavan viikon.

– Porin kaupunki kannustaa jälleen asukkaita #loistavapori-heijastinkampanjaan osallistumiseen varustamalla kunkin heijastinseinän alkuun heijastimilla! Kannattaa myös muistaa, että tieliikennelain mukaan polkupyörän takavalon käyttö on pakollista hämärällä tai näkyvyyden ollessa heikko, Välimäki jatkaa.

Lisäksi heijastinpäivänä kauppatorilta on mahdollista saada esimerkiksi rollaattoriin, lastenvaunuihin tai pyöriin lisää loistoa. Viisaan liikkumisen työryhmäläiset kiinnittävät torilla heijastintarroja eri kulkupeleihin 1. lokakuuta kello 12 alkaen.

Heijastinpäivän 2021 markkinointikuva