Noormarkun yhtenäiskoulussa altistumisia koronavirukselle viime viikolla 6A ja 9A -luokilla

Noormarkun yhtenäiskoulussa on ollut altistumisia koronavirukselle 6A ja 9A-luokilla viime viikolla.

Yhdeksännellä luokalla myös joitakin rinnakkaisluokkien oppilaita katsotaan altistuneeksi. Altistumiset eivät tiettävästi liity toisiinsa.

Altistuneet laitetaan 10 vuorokauden karanteeniin alkaen viimeisestä altistumispäivästä, joka useimmilla viime perjantai 24.9. 6A-luokan oppilaiden huoltajille on lähetetty viesti viikonloppuna ja 9A-luokka on eilen ohjeistettu jäämään tänään kotiin asian selvittelyn vuoksi. Molemmat edellä mainitut luokat ja muutama rinnakkaisluokan oppilas 9. luokalla asetetaan karanteeniin. Perusturvasta ollaan huoltajin yhteydessä tämän viikon aikana. Mikäli oppilaalla tulee koronaan viittaavia oireita, on syytä hakeutua koronatestiin.

Asiaa käsitelty yhteistyössä perusturvan tartuntatautien ja Noormarkun Yhtenäiskoulun kanssa. Henkilökunnan tilanne arvioidaan erikseen.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.
 
Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita perusturvan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Huutomerkki