Rakennuskulttuuritalo Toivon keskiviikkoillan alustuksella 10.11. klo 17 on aiheena Perinteiset lattiamateriaalit ja niiden pintakäsittelyt

Korjausneuvontailta alustuksineen keskittyy tällä kertaa lattioihin. Illan aikana tutustutaan perinteisesti käytettyihin lattiamateriaaleihin ja niiden pintakäsittelyyn ja hoitoon. Korsmanin talossa on 10.11. klo 12 - 19 pop up -kahvila Hellula.

Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään korjausneuvontailtoja alustuksineen keskiviikkoisin kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun.  Korjausneuvontaillat alkavat asiantuntija-alustuksellä Toivon punaisessa Piharivissä, mutta aiheesta riippuen saatetaan kiertää pihapiirin muissakin rakennuksissa. Alustuksen jälkeen on mahdollisuus kysymyksiin ja vapaamuotoiseen keskusteluun. 

Syksyn 2021 alustukset: 

Korjausavustukset 13.10.  klo 17-18.30. Museovirasto ja Varsinais-Suomen ELY-keskus jakavat avustuksia kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten välttämättömiin korjauksiin. Teemaillan aikana käsitellään mm. sitä, kuka voi hakea avustuksia, millaisiin kohteisiin, mihin toimenpiteisiin avustuksia voi hakea ja miltä taholta avustuksia kannattaa hakea. Alustajana rakennuskonservaattori Kalle Virtanen.

Perinteiset lattiamateriaalit ja niiden pintakäsittelyt 10.11. klo 17-18.30. Teemaillan aikana tutustutaan perinteisesti käytettyihin lattiamateriaaleihin ja niiden pintakäsittelyyn ja hoitoon. Alustajina rakennuskonservaattori Kalle Virtanen ja intendentti Tuulikki Kiilo.

Rakennusten eristeet 8.12. klo 17-18.30. Jotta koti pysyy lämpimänä, on rakennuksen seinien, katon ja lattian pidettävä lämpö sisällä. Mitä eristeitä hirrestä tai puusta rakennetuissa taloissa on perinteisesti käytetty? Miten ja millä materiaaleilla rakennusta kannattaa mahdollisesti lisäeristää? Teemaillan aikana saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin. Alustajina rakennuskonservaattori Kalle Virtanen ja intendentti Tuulikki Kiilo.

Mukaan mahtuu saapumisjärjestyksessä 15 henkilöä. Alustukset ovat maksuttomia.

Korjausneuvontailtoina Toivon korjausnäyttely ja -myymälä on avoinna klo 12-19, muuten Toivo on avoinna ti-ke-to klo 12-17.

Keväällä 2022 alustusten teemoina ovat Sisätilojen korjaukset, Mitä rakennussuojelu tarkoittaa, Talon ostajan tarkistuslista ja Julkisivujen kunnostaminen.

 

Toivon Piharivi