Jännä, jännempi, kauhu-Nippori – Yookait saapuvat Nipporiin

Suosittu anime- ja mangatapahtuma Nippori järjestetään lauantaina 16. lokakuuta kello 12–22. Tapahtuman teemana on tänä vuonna kauhu.

Tapahtumakirjo on Nipporissa tänä vuonna pelottavin ja kauhein koskaan. Kaupunkikuvassa, kirjastossa ja Nuokkarilla tapahtuman näkyvin osio on harrastukseen kiinteästi liittyvä cossaus eli pukuilu. Vastaan voi Nippori-lauantaina ryöpsähtää zombilauma, vampyyreja, ghouleja, yookaita ja henkiolentoja – kaikki tuttuja hahmoja japanilaisesta anime- ja mangakulttuurista.

Nipporissa pääsee kauheuden maailmaan muun muassa kirjavinkkauksissa, animemusiikkivideoiden AMV-show’ssa, pelaamalla VR- ja lautapelejä, cossaamalla, roolipelaamalla. Kauheuden lisäksi on tiedossa myös ripaus kauneutta kimonon pukemisnäytöksessä. Nippori huipentuu tänäkin vuonna jo perinteiseen Cosplay-kisaan Nuokkarilla. Väliajalla kuullaan Unreality-kuoron esittämänä animaatioista, peleistä ja sarjoista tuttua musiikkia.

– Lisäksi voit tehdä löytöjä Taidekujalta ja mangakirppikseltä, joten varaathan käteistä mukaan. Ja jos et tiedä, keitä ovat yookait, tule kuuntelemaan Nipporiin yookait-luento, vinkkaa projektityöntekijä Anna Heinonen Porin kirjastosta.

Pääsymaksuton tapahtuma eri ikäisille harrastajille

Nippori on yksi harvoista pääsymaksuttomista ja ikärajattomista Con-tyyppisistä manga- ja animetapahtumista. Mukana on todellisia harrastuskonkareita, mutta tapahtuma toivottaa tervetulleeksi ihan vasta aiheesta kiinnostuneet nuoret.

– Nippori alkaa kello 12 Porin kaupunginkirjastossa ja kello 15 siirrytään kauhukulkueena Porin nuorisotalolle, missä tapahtuma kestää iltakymmeneen saakka. Ohjelma ja muuta lisätietoa löytyy Nipporin blogista, nuorisotyöntekijä Riikka Kataja kertoo.

Tapahtuman järjestävät Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi, Porin kaupunginkirjasto, lastenkulttuurikeskus Kruunupää ja Porin nuorisopalvelut. Yhteistyössä ovat mukana myös Conikuvat.fi, AMV.fi ja kirjaston kahvila. Nipporia tukee lisäksi Sangatsu Manga. Nippori on saanut alkunsa vuonna 2009 valtakunnallisen nuorten verkkodemokratiapalvelu Aloitekanavan kautta, nykyisin www.nuortenideat.fi.

Tänä vuonna tapahtumassa pyritään monin keinoin minimoimaan koronariskejä ja seuraamme ajankohtaisia koronaohjeita. Muistathan tulla tapahtumaan vain terveenä ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta!

Nippori-tapahtuma kirjastossa vuonna 2013

Lisätietoja: