Porilaisessa eläkeläisten palvelukeskus Viikkarin Valkamassa on voinut altistua koronalle viime viikon tiistaina

Viikkarin Valkamassa järjestetyssä iäkkäiden jumpassa on ollut korona positiivinen henkilö 28.9. klo 14.15-15.

Jumpan ajankohtana henkilö on ollut oireeton, mutta myöhemmin hänet on todettu positiiviseksi. Tartunnanjäljitys on saanut tiedon altistuksesta 9.10.

Jumpassa mukana olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin pienistäkin oireista. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä. Koska altistuksesta on kulunut jo yli 10 päivää, on koronainfektion ilmaantumisen riski jo hyvin pieni. Jumpassa olleita pyritään tavoittamaan maanantaina. Viikkarin Valkaman toiminta jatkuu normaalisti ensi viikolla.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita perusturvan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

 

Huutomerkki