#PoriNeuloo-kampanja tulee taas – tarjolla Pori-karhumalleja ja lämpimiä terveisiä palvelukoteihin

Suosittu #PoriNeuloo-kampanja alkaa taas 15.10.2021. Kampanjalla halutaan kannustaa niin kokeneempia kuin vasta-alkajia tarttumaan puikkoihin ja tunnustamaan kotiseuturakkauttaan. Tänä syksynä neulojille tarjotaan uutuutena käyttöön malleja suloisista Pori-karhuista. Karhuin koristeltujen neulomusten kanssa voi osallistua #PoriNeuloo-kilpailuun ja niitä voi myös lähettää alueen palvelukotien asukkaiden iloksi ja lämmöksi.

Tänä syksynä neulomuksiin porilaisuutta kuvastamaan on luotu malliohjeet suosituista Pori-karhuista. Neulekuvilla halutaan tuottaa iloa kaikille, ja siksi ne annetaan vapaasti kaikkien käyttöön.

– Karhumallit näkivät päivänvalon sattumusten summasta. Silja kyseli omaan käyttöönsä karhumalleja, joita oli toki mietitty, mutta taitojen puutteen vuoksi emme olleet niitä vielä neulekuviksi asti saaneet. Silja onneksi etevämpänä lupasi sitten tehdä pohjat näille, nauraa viestintä- ja markkinointisuunnittelija Marika Virtanen Porin kaupungilta.

– Karhumalleja on kolme erilaista: sydänkarhu, pyöräilevä karhu ja kelaava karhu. Suunnitelmissa on tehdä mallipohjia vielä lisää, kertoo kaikki mallit suunnitellut käsityöopettaja Silja Fager, joka on itsekin intohimoinen neuloja.

Ruohikolla kolme valkoista käsityötä, joissa jokaisessa yksi musta karhu. Yksi karhu kelaa pyörätuolissa, yksi pitää sylissä punaista sydäntä, yksi ajaa polkupyörää.
Kuva: Silja Fagerin mallineulokset Pori-karhuista. 

Hartiahuiveja ja palkintoja

#PoriNeuloo-kampanjaan voi osallistua monella eri tapaa. Neulomista voi harrastaa omaksi ilokseen, osallistua kuvakilpailuun tai lähettää tekeleitään Porin perusturva-alueen palvelukoteihin tuomaan kirjaimellisestikin lämpöä.

Kuvakilpailuun voi osallistua sosiaalisessa mediassa, sähköpostitse tai postittamalla kuvat omista neulomuksista #PoriNeuloo-tunnistetta käyttämällä. Kilpailu on käynnissä 15.10.–3.12. ja osallistuneiden kesken Pori-aiheisia tuotepalkintoja, joista voi ottaa inspiraatiota myös seuraaviin käsitöihin. Kilpailun säännöt ovat täällä.

Neulomuksia voi myös lähettää Porin perusturva-alueen Palvelukoti Kiilarinteeseen Merikarvialle ja Palvelukoti Jokihelmeen Poriin. Lähetysohjeet ovat täällä. Asukkaiden toiveissa siintää erityisesti hartiahuiveja ja villasukkia sekä myös säärystimiä, pipoja ja lapasia.

– Hartiahuivi on mukava kietoa asukkaan hartioille lämmikkeeksi, ja sänkyyn hoidettavalle olisi kiva laittaa villasukkaset jalkaan, haaveilee vanhuspalveluiden esimies Marjukka Lönnblad Palvelukoti Jokihelmestä.

Myös muut paikat ovat kiinnostuneita lähetyksistä. Lue lisää #PoriNeuloo-verkkosivuilta.  

Poria puikoille Kansalaisopiston kurssilla marraskuussa  

Pori-karhut neulemalleiksi suunnitelleella Fagerilla on sosiaalisen median palvelu Instagramissa käsitöidensä esittelyyn keskittynyt @handmadesilena -käyttäjätili. Hän toimii myös opettajana Porin kansalaisopistossa 1.11. alkavalla Poria puikoille -kurssilla, jonne tervetulleita ovat hieman kokeneemmat neulojat. 

– Poria puikoille -kurssin tarkoituksena on opastetusti suunnitella Pori-aiheinen neuletyö ja aloittaa sen toteuttaminen. Inspiraatiota voi löytää vaikka mistä, kuten rakennuksista, maisemasta tai mistä tahansa, joka Porissa puhuttaa, intoilee Fager.

Kurssille on vielä paikkoja vapaana, ja sinne voi ilmoittautua täällä.

#PoriNeuloo-kampanjan lisätiedot löytyvät osoitteesta www.pori.fi/porineuloo

 

Musta karhuhahmo punaisella taustalla. Karhu istuu ja neuloo valkoista neuletta, jossa musta pyöräilevä karhu keltainen kruunu päässä. Maassa on valkoinen ja keltainen lankakerä.