Porin Attendo Latokartanon hoivakodin Tunturi-yksikössä on ollut altistumisia koronavirukselle

Porin Attendo Latokartanon hoivakodin Tunturi-yksikön työntekijällä on todettu koronavirustartunta.

Yksikön iäkkäiden asukkaiden toisesta rokoteannoksesta on puoli vuotta ja rokotesuoja voi olla heikentynyt. 14 asukasta asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi viimeisestä altistumisesta 22.10. lähtien.

Työntekijöiden altistuminen arvioidaan yksilöllisesti. Kaikki yksikön asukkaat ja työntekijät testataan tartunnan varalta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita perusturvan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Huutomerkki