Porin Attendo Kuninkaanhaan 3. kerros asetettu karanteeniin korona-altistumisen vuoksi

Tiedotimme aiemmin tällä viikolla koronatartunnasta Noormarkun kotiin kuntoutusyksiköstä maanantaina 25.10. kotiutuneella potilaalla. Potilas oli kotiutunut Attendo Kuninkaanhakaan, jossa hänestä torstaina otettu testi todettiin positiiviseksi.

Asukkaalla on palvelukodissa oma huone, jonka lisäksi hän on käyttänyt 3. kerroksen yhteisiä tiloja. Tämän vuoksi kaikki kerroksen muut 17 asukasta ovat altistuneet. Altistuneet ovat karanteenissa omissa huoneissaan ja sairastunut asukas on siirretty sairaalahoitoon.

Suuri osa altistuneista asukkaista on saanut kaksi rokotusta, mutta he ovat iäkkäitä ja saaneet viimeisen rokotteensa jo keväällä, eli viimeisestä rokotteesta on kulunut noin puoli vuotta. Kahdella asukkaista on puutteellinen rokotesuoja. Rokotesuojan etenkin tartuntaa vastaan tiedetään heikentyvän etenkin iäkkäillä ihmisillä. Rokote suojaa silti pääsääntöisesti vakavalta taudin muodolta, mutta tässä ikäryhmässä tilanteen vaikeutuminen on mahdollista.

Henkilökuntaa on altistunut 16, joista neljällä on puutteellinen rokotesuoja. Tilanteen kartoittamiseksi kaikista altistuneista on otettu koronanäytteet. Tulokset valmistuvat myöhemmin tänään tai huomenna.

Attendo Kuninkaanhaan 3. kerroksessa ei voi tällä hetkellä karanteenista johtuen vierailla.

Huutomerkki