Rakennuskulttuuritalo Toivon vanhan ajan joulutori

Toivon ja Korsmanin talon pihapiirissä järjestetään perinteinen joulutori ensimmäisen adventin lauantaina 27.11. klo 10-15. Joulutorilla on käytössä koronapassi sekä pihalla että sisätiloissa.

Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon Vanhan ajan joulutori järjestetään nyt jo 25. kerran. Joulutorille on tulossa jälleen lukuisa joukko kädentaitajia ympäri Satakuntaa, sekä uusia käsityöläisiä että vanhoja tuttavuuksia. Myytävänä on kaikenlaista kaunista, taidokasta, käytännöllistä ja herkullista sekä sisällä Toivon pihapiirin rakennuksissa että ulkona perinteisten, Porin kauppatorin 1920-luvun mallin mukaan tehdyillä toripöydillä.

Toivon joulutorilla on käytössä koronapassi AVIn ja Porin kaupungin linjausten mukaisesti, lue lisää kaupungin nettisivuilta.  Passit tarkastetaan porteilla. Lisäksi toivomme niin myyjien kuin asiakkaiden käyttävän sisätiloissa maskia. 

Vuonna 1995 perustettu Toivo haluaa perinteisen rakentamisen lisäksi tuoda eri tavoin esille satakuntalaista käsityötä ja käsityöläisyyttä.

 

 

Toivon jouluiset ikkunat 28.11., 5.12., 12.12. ja 19.12. 

Jokaisena adventtisunnuntaina avautuu iltahämyssä yksi jouluinen ikkuna Toivoon ja Korsmanin taloon. Ensimmäisenä adventtina syttyvät valot Korsmanin kamarin ikkunan edessä olevaan 1950-luvun tapaan koristeltuun kuuseen. Kuusessa on lippunauha, kuusenkaramelleja, lasipalloja ja sähköiset kuusenkynttilät. Sähkökynttilät alkoivat yleistyä toden teolla vasta 1960-luvulla, mutta mikään uutuus ne eivät olleet, sillä jo vuonna 1926 myi porilainen Airion liike sähkökynttilöitä. Toisena, kolmantena ja neljäntenä adventtina syttyvät valot kolmelle Toivon talon jouluiseksi koristellulle ikkunalle. 

 

Lisätietoja: Tuulikki Kiilo, puh. 044 – 701 1051

 

Toivon joulutori