Pori 2030 -strategiaa laaditaan parhaillaan – tule mukaan vaikuttamaan!

Uusi kaupunginvaltuusto on aloittanut työnsä elokuussa ja yksi sen tärkeistä tehtävistä on strategian päivittäminen. Valtuuston on tarkoitus hyväksyä uusi strategia kevään 2022 aikana.

– Kaupunkistrategia on Porin kaupungin keskeisin kehittämissuunnitelma. Se kertoo, mikä on tärkeintä Porin ja kaupungin palveluiden kehittämisessä tulevina vuosina, kertoo Porin kaupungin strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki.  

Kuntien tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia erityisesti järjestämällä sivistyspalveluja sekä kehittämällä alueensa elinvoimaa. Vuoden 2023 alusta alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottaminen siirtyy kunnilta hyvinvointialueille. 

Verkossa toteutetun kyselyn avulla kerätään asukkaiden, eri sidosryhmien, henkilöstön ja poliittisten päättäjien näkemyksiä Porin tulevaisuuden suunnasta. Kyselyyn voi vastata 16.11.–31.12.2021 välisenä aikana osoitteessa https://www.lyyti.fi/questions/5e73516680  

–  Sähköisen kyselyn lisäksi järjestämme joulu- ja tammikuun aikana myös keskustelevia tilaisuuksia kuntalaisten kanssa eri puolilla. Näistä tilaisuuksista kerrotaan alueiden asukkaille vielä erikseen. Toivottavasti mahdollisimman moni haluaa vaikuttaa Porin kaupungin strategiaan, sanoo Lähteenmäki.  

hyppyruudukko puistossa osana kokeilun paikka -hanketta