Porin perusturvan kotihoidossa Viikkarin tiimissä altistumisia koronavirukselle

Perusturvan kotihoidossa Viikkarin tiimissä on ollut altistumisia koronavirukselle kahdesta koronavirukseen sairastuneesta työntekijästä johtuen. Tapaukset eivät tiettävästi liity toisiinsa.

Karanteenissa on noin 35 kotihoidon asiakasta. Kaikista altistuneista otetaan koronanäyte, jos sitä ei vielä ole otettu. Tämän lisäksi heistä otetaan karanteenin yhdeksäntenä päivänä näyte ennen karanteenin loppumista. Henkilökunnan tilanne käsitellään erikseen.
 
Perusturvasta toivotaan, että kaikki kolmanteen koronarokotukseen oikeutetut ottavat rokotuksen omalla vuorollaan suojatakseen itseään vakavalta koronavirustaudilta. Kolmanteen koronarokoteannokseen oikeutetut henkilöt voivat soittaa aikaa rokotusten ajanvarauksesta, kun 6 kuukautta toisesta annoksesta lähestyy, aika kannattaa varata noin kaksi viikkoa ennen ajankohtaa.
 
Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä.
 
Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita perusturvan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

 

Huutomerkki