VALON Pori -tapahtuma tuo talven keskelle taidetta ja toiveikkuutta

VALON Pori -valotaidetapahtuma saapuu tuomaan valoa pimeyden keskelle ja kauneutta jouluiseen kaupunkiin vuodenvaihteessa. Tapahtuma alkaa 20. joulukuuta ja kestää 4. tammikuuta 2022 asti. VALON Pori valaisee kaupungin keskeisiä rakennuksia sekä keskustan yrityksiä.

Porin kaupunki yhdessä Porikortteleiden kanssa kutsuu kaupunkilaiset nauttimaan valotaiteesta keskustassa yli kahden viikon ajan VALON Pori -tapahtuman myötä. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Pori Energia ja teknisestä toteutuksesta vastaa Äänirasia Tapahtumantekijä Oy.

Viime vuonna valaistiin ensimmäistä kertaa Raatihuoneenpuistoa ympäröivät rakennukset, kuten Porin teatteri ja Junneliuksen palatsi eli kaupungintalo, ja tänä vuonna paljon kiitosta saanut valotaide laajentuu ympäri keskusta-aluetta.  

- Viime vuoden palautteiden perusteella tulkittiin, että kuntalaiset haluavat nähdä mieluummin pitkäkestoisemman ja kaikille saavutettavan valotapahtuman, kuin muutaman minuutin ilotulituksen keskiyöllä vuoden vaihtuessa, kertoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

Tapahtumaa suunniteltaessa otettiin saavutettavuuden lisäksi huomioon myös kestävän kehityksen periaatteita. VALON Porissa on huomioitu näin ollen myös ekologisuus, ympäristöystävällisyys sekä yleinen asennemuutos uuden vuoden juhlintatapojen suhteen.

Tapahtuman teemana on toiveikkuus, joka sopii hyvin valotaiteen luonteeseen erityisesti pimeänä vuodenaikana. Toiveena on, että VALON Pori -tapahtumasta tulee vuosittainen perinne, jolla on joka vuosi uusi, hetkeen sopiva teema.

- Koronatilanne toki oli suurin taustavaikutin tämän vuoden toiveikkuus-teemaan, mutta se sopii hyvin myös siihen, miten valot ja valoisuus symboloivat positiivista ja eteenpäin katsovaa asennetta tulevaisuuteen, Träskelin kuvailee.

VALON Pori -tapahtuman valaistuja pääkohteita ovat muun muassa Raatihuone puistoineen, Porin kaupungintalo, Keski-Porin kirkko sekä Puuvilla. Samoin Porikortteleiden yrittäjät ovat tapahtumassa mukana luomalla omiin näyteikkunoihinsa erilaisia valaistuksia. Kaikkien valaistujen kohteiden reitin vie noin 45 minuuttia, ja reitti julkaistaan joulukuun aikana Porikortteleiden VALON Pori -sivustolla.

 

Karhupatsas ja joulukuusi Raatihuoneen edustalla