3. koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä riskiryhmille – muun väestön osalta tilannetta arvioidaan myöhemmin

THL suosittelee lääketieteellisille riskiryhmille kolmatta koronarokoteannosta kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Riskiin vaikuttavat lisäksi tietyt taustasairaudet, joita sairastavilla on muuta väestöä suurempi riski saada vakava koronavirustauti, joutua sairaala- ja tehohoitoon tai menehtyä tautiin.
 
THL suosittelee kolmansia rokotusannoksia seuraaville ryhmille:
 
•    60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt
•    laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat henkilöt
•    lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt
•    henkilöt, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt (3. annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta)
•    henkilöt, jotka on rokotettu lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä.
 
Kolmanteen koronarokoteannokseen oikeutetut henkilöt voivat soittaa ajan, kun 6 kuukautta toisesta annoksesta on täyttymässä. Sopiva aikataulu soittamiselle on noin kaksi viikkoa ennen ajankohtaa. Puhelinnumero 02 623 4360 palvelee arkisin klo 8-14.

Ikääntyneiden asumisyksiköissä asukkaat saavat 3. koronarokotuksensa asumisyksikössä. Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kodeissaan, mikäli rokotusasemalle pääsy on hankalaa. Perusturvan vammaispalveluiden asumisyksiköiden asukkaat rokotetaan yksiköissään.

Kolmansilla rokoteannoksilla ei ole muulle väestölle tällä hetkellä kiire, sillä valtaosa väestöstä on saanut koronarokotuksen myöhemmin ja pidemmällä aikavälillä. 1. ja 2. rokotusten ottaminen on vahvasti suositeltavaa. Porin perusturvassa valmistaudutaan koko väestön kolmansiin rokotuksiin ja massarokotukset voidaan käynnistää, kun THL niitä suosittelee. 3. rokotteissa otetaan käyttöön tekstiviestivarausmahdollisuus, kuten aiemmin 1. rokotusten kanssa toimittiin.

Nuorisotalo ja pop up-pisteet toimivat rokotuspisteinä

Porin nuorisotalo avattiin uudelleen rokotuskäyttöön kuluvalla viikolla ja siellä rokotetaan ajanvaranneita virka-aikaan. Perusturvan alueella hyväksi havaitut pop up -rokotustapahtumat jatkuvat ja suunnitteilla on myös uusia pop up –rokotuspaikkoja. Niistä ilmoitetaan pori.fi/korona/rokotukset –sivustolla ja tiedotetaan erikseen.
 
Koronarokotuksen kanssa samaan aikaan voi ottaa influenssarokotuksen, halukkuudesta tulee ilmoittaa koronarokotuksen ajanvarauksen yhteydessä.

hoitaja vetää koronarokotetta ruiskuun