Koronatodistusten pyynnöt ovat ruuhkauttaneet perusturvan puhelimet ja terveysasemien palvelupisteet - EU:n koronatodistus on nopeimmin saatavilla Omakannassa

EU:n koronatodistukset ovat nopeimmin saatavilla Omakannassa. Todistuksen saa saadusta koronarokotuksesta, viimeisimmän koronavirustestin tuloksesta tai sairastetusta COVID19-virusinfektiosta.

Todistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. Läheiset voivat auttaa esimerkiksi ikäihmisiä Omakannan käytössä, kunhan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne löytyy.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:
1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
2. Vasemman reunan valikosta löytyy kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)". Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Pdf-tiedoston voit myös tulostaa paperille.

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, ole yhteydessä Porin perusturvan koronatodistusten sähköpostiosoitteeseen: koronarokotustodistus@porinperusturva.fi.

Sähköpostiin tulee kirjoittaa todistuksen tarvitsevan henkilön täydellinen nimi, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero. Kirjoita myös ajankohta, jolloin todistusta tarvitaan. Sähköpostia voi lähettää myös omaisen puolesta. Kun todistus on tulostettu, siitä ilmoitetaan asiakkaalle ja sen voi noutaa asiakaspalvelupisteestä Porista, Maantiekatu 31. Maanantaina voimaan tulleista määräyksistä kokoontumisrajoituksiin johtuen jonoa on tällä hetkellä paljon. Pyyntöä tehdessä tulee huomioida, että todistuksen saamiseen menee noin seitsemän päivää.

Sähköpostiviesti on ensisijainen yhteydenottoväline. Jos sähköisen palvelun käyttö ei ole kuitenkaan mahdollista, ole yhteydessä koronarokotusten ajanvarauspuhelinnumeroon: 02 623 4360 arkisin klo 8-14.

Koronarokotusajanvarausnumeroon on valmisteilla oma valinta koronapassi-asialle. Tästä tiedotamme heti ensi viikon (vk 48) alussa.

Jos olet jo ottanut yhteyttä koronatodistuksen vuoksi Porin perusturvaan, niin uutta yhteydenottoa ei tule tehdä, se ruuhkauttaa palvelua entisestään.

 

Tabletin käyttöä