Soturikissat valtaavat Pihlavan kirjaston

Pihlavan kirjastolla vietetään Soturikissat-kirjasarjan teemapäivää 4.12.2021 klo 12-15. Luvassa on paljon erilaista ohjelmaa ja tekemistä, sillä kirjastolla on erilaisia teemaan sopivia työpajoja, pakohuone, tietovisoja ja muuta ohjelmaa. Tapahtumaan saapuu myös Soturikissoista fanianimaatioita tehnyt CuteFlare, joka esittelee Soturikissavideoitaan ja kertoo harrastuksestaan. Täysi-ikäisiltä kävijöitä tarkistetaan koronapassi.

Teemapäivässä Soturikissat valloittavat Pihlavan kirjaston, ja kaiken ikäiset Soturikissafanit ovat tervetulleita. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta yli 18-vuotiailta kävijöitä tarkistetaan kuitenkin voimassa oleva koronapassi ja henkilöllisyystodistus.

Tapahtumassa päästään katselemaan Soturikissojen maailmaa fanianimaattorin silmin. Youtubeen Soturikissa-animaatioita tehnyt CuteFlare esittelee videoitaan ja kertoo omasta Soturikissa-fanituksestaan kirjaston lehtienlukuosastolla klo 13. Fanitöitä Soturikissoista tehnyt CuteFlare on lupaillut myös antaa pientä esimakua tulevasta animaatioprojektistaan Soturikissoihin liittyen.

- Tapahtumaa odotellessa melkein pakahdun innosta, koska pääsen jakamaan tietämystäni Soturikissojen animaatiopiireistä! Aihe innostaa minua todella paljon ja toivon näkeväni monia niin uusia kuin aiheesta jo tietäviä. Tiedossa siis hieno tapahtuma, jossa päästään pureutumaan myös itse kirjojen ulkopuolelle, fanien visualisoimaan maailmaan! – hehkuttaa CuteFlare.

Soturikissoja voi fiilistellä myös Soturikissa-teemaisessa pakohuoneessa. Pelin pulmat sopivat n. 7-12-vuotiaille, ja sitä pääsee kerrallaan pelaamaan 3-6 hengen ryhmä. Pelaaminen ei maksa mitään, mutta ryhmäkoon vuoksi peliaikoja on rajatusti, ja oman ajan voi varata tapahtuman aikana pakohuonepisteeltä.

- Pakopeliä on päässyt jo pelaamaan vähän Ruosniemen kirjastolla, mutta mainostaminen jäi pieneksi. Emme edes ehtineet laittaa ilmoitusta verkkoon asiasta, kun kaikki peliajat olivat jo varattuja! Siltä varalta, että kaikki halukkaat eivät tapahtuman aikana ehdi pelaamaan, pakopeliä järjestetään Pihlavan kirjastolla myös tapahtuman jälkeen, kertoo hanketyöntekijä Anna Heinonen Porin kaupunginkirjastolta.

Soturikissatapahtumassa järjestetään myös paljon erilaisia työpajoja. Kirjastolla voit esimerkiksi tehdä Soturikissapinssin, kissamaskeja, luoda oman Soturikissa-hahmon ja oman soturinimen! Tapahtumassa voi myös testata tietouttaan kirjasarjasta, sillä klo 13.30 järjestetään Soturikissa-aiheinen tietovisa, jonka voittajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Soturikissoista (Warrior Cats) on muodostunut valtava kansainvälinen kirjailmiö. Salanimellä Erin Hunter julkaistuja kirjoja on käännetty jo yli 20 kielelle ja niiden ympärille on myös Suomessa muodostunut elävä fanikulttuuri, joka vaikuttaa myös Porissa.

Pihlavan kirjasto on poikkeuksellisesti auki tapahtumaa varten lauantaina 4.12.2021 klo 12-15. Kirjasto sijaitsee osoitteessa Rieskalantie 8, 28800 Pori.

Soturikissat