Poris aukeaa torstaina – tule kehittämään kauppatoria ja luomaan kaupungin uutta strategiaa!

Porin kaupungin osallistava pop-up-tila Poris avaa ovensa pitkän tauon jälkeen torstaina 9. joulukuuta. Tällä kertaa Poriksessa esitellään kauppatorin uusia suunnitelmaluonnoksia sekä kerätään kuntalaisten näkemyksiä kaupungin tulevaisuuden suunnasta.

Poris on avoinna 9.–11. joulukuuta kello 12–18 osoitteessa Pohjoiskauppatori 3 (entinen lounaskahvila Brunssin liiketila).

Aiemmin Poriksen löysi kävelykadulta Yrjönkatu 13:ssa, mutta tiloissa on tällä hetkellä avoin taidenäyttely.

Kauppatorin suunnitelmaluonnokset esillä

Porin kauppatorin toiminnallisuuden, viihtyisyyden ja turvallisuuden parantamiseksi laaditaan parhaillaan yleissuunnitelmaa. Yleissuunnitelmatyötä tehdään laajassa yhteistyössä Porin kaupungin, Porin torikauppiasyhdistyksen, Porin kaupunkikeskusta ry:n ja alueen toimijoiden kanssa. Konsulttina toimivan Ramboll Finland Oy:n laatimat kolme alustavaa luonnosta esitellään nyt yleisölle ja niistä toivotaan kommentteja jatkotyöhön.

Jatkotyön pohjana Poriksessa esitellään kolme erilaista suunnitelmaluonnosta: Kokemäenjoki, Porisquare sekä Yyteri. Luonnosten esittelytilaisuus järjestetään Poriksessa torstaina 9. joulukuuta kello 16–18, jonka jälkeen luonnokset ovat nähtävillä Poriksessa lauantaihin 11. joulukuuta asti.

Esittelytilaisuuteen osallistuvien tulee esittää koronapassi sekä henkilöllisyystodistus. Osallistua voi myös etäyhteyksin Teams-sovelluksen välityksellä. Luonnoksiin voi tutustua ja jättää kommentteja myös kaupungin verkkosivuilla.

Pori 2030 -strategiaa luodaan yhdessä

Uusi kaupunginvaltuusto on aloittanut työnsä elokuussa ja yksi sen tärkeistä tehtävistä on strategian päivittäminen. Poriksessa voi loppuviikosta osallistua myös uuden Pori 2030 -strategian suunnitteluun.

– Kaupunkistrategia on Porin kaupungin keskeisin kehittämissuunnitelma. Se kertoo, mikä on tärkeintä Porin ja kaupungin palveluiden kehittämisessä tulevina vuosina. Jalkaudumme Porikseen torstaista alkaen keskustelemaan ja keräämään kuntalaisten näkemyksiä Porin tulevaisuuden suunnasta, tarkentaa Porin kaupungin strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki.

Strategian suunnitteluun voi osallistua myös verkossa 31. joulukuuta 2021 saakka osoitteessa https://www.lyyti.fi/questions/5e73516680.

Ideointilappuja seinällä