Muutoksia linja-autoliikenteen pysäkeissä ja reiteissä kauppatorin alueella 30. joulukuuta alkaen

Vuodenvaihteen ja tammikuun aikana kauppatorin ympäristössä suoritetaan useita kunnossapitotöitä. Nämä aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä myös linja-autoliikenteeseen ja ensimmäiset muutokset astuvat voimaan torstaina 30. joulukuuta alkaen. Muutokset koskevat reittejä, laitureita sekä pysäkkejä.

Tiedotimme aiemmin kauppatorin ympäristössä suoritettavista töistä tarkemmin. Sähkötyöt sekä kaukolämpö- ja kaukokylmätyöt aiheuttavat muutoksia myös linja-autojen liikennöintiin torin alueella. Kaukoviilennysverkon rakentaminen sulkee Pohjoiskauppatorin liikenteen työmaan keston ajaksi 30. joulukuuta alkaen.

Meri-Porin vuorot ajavat työmaan ajan Antinkatua suoraan torin ohi. Laituri 2 Meri-Porin vuoroille siirretään työmaan ajaksi Antinkatu 10:n kohdalle. Linjat 35, 40M ja 43 jatkavat Antinkadulta Valtakadun kautta Isolinnankadulle ja sieltä normaalireittiä Mikonkatua pitkin. Linjat 34 34M, 34R ja 34W jatkavat Antinkadulta normaalireittiään Valtakatua.

Antinkadun etelänsuuntainen pysäkki ei ole työmaan ajan käytössä linjoilla 35, 40M ja 43. Korvaavana pysäkkinä käytetään joko Antikadun pysäkkiä pohjoiseen tai Mikonkadun pysäkkiä.

Citylinjan ja linjan 66 pitäisi päästä työmaan ajankin ajamaan laituriin 2 ja 7 kauppatorilla.

Linjat 80 ja 90 ajavat kauppatorilta (laituri 6) Antinkadun ja Valtakadun kautta Isolinnankadulle.

Linja 4 ei voi ajaa Pohjoiskauppatoria pitkin kauppatorille. Vuorot ajavat reittiä Vähälinnankatu – Hallituskatu – Antinkatu – Kauppatori. Nuorisotalon pysäkki ei ole käytössä, eikä sillä ole korvaavaa pysäkkiä.

Linjat 64, 34 ja 34W ovat poikkeusreitillä 3.–5. tammikuuta Yrjönkadun ollessa kiinni välillä Pohjoiskauppatori-Valtakatu. Reitit kulkevat Isolinnankatua pitkin ja torin jättöpysäkki on Isolinnan ja Nortamonkadun risteyksessä.

Kunnossapitotöiden arvioidaan olevan valmiit tammikuun loppuun mennessä.  

- Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme poikkeusjärjestelyistä huolimatta mahdollisimman sujuvasti. Asiakkaiden kannattaa olla valppaina torin alueella liikkuessaan sekä varmistaa omien reittien muuttuneet järjestelyt ennen matkaan lähtöä. Hyvä tapa tähän on seurata Porin Linjojen verkkosivuja, jonne päivitämme ajankohtaiset tiedot, vinkkaa Porin Linjojen toimitusjohtaja Markku Hermonen.

Porin Linjojen verkkosivut löytyvät täältä.

 

Busseja laiturilla kesällä