Katujen hiekoitus käynnissä ympäri kaupunkia

Sään lauhduttua katualueet ovat paikoin erittäin liukkaita. Kaupungin hiekoitus- sekä aurauskalustoa on liikkeellä ympäri Poria. Viikonvaihteeseen on ennustettu myös uusia lumisateita.

Kaupunki huolehtii ajoratojen, pyöräteiden sekä rakenteellisesti toisistaan erottamattomien jalankulku- ja pyöräteiden hiekoituksesta. Kuten katualueiden aurauksessa, myös hiekoitustöissä edetään liikenneväylien hoitoluokituksen mukaan siten, että ensimmäisenä hoidetaan pyörätiet, pääväylät ja joukkoliikenteen reitit. Kunnossapitoluokituksia pääsee tarkastelemaan palvelukartalta.

- Seuraamme sääennusteita tiiviisti, ja nyt hetkellisesti sään lauhduttua ovat katualueet erittäin liukkaita. Hiekoitus on täydessä käynnissä, ja pyrimme saamaan kaikki katualueet kuntoon mahdollisimman pian, kertoo tiemestari Jyrki Kartastenpää Porin kaupungilta.

Ennusteiden mukaan uusia lumisateita on mahdollisesti luvassa viikonlopun aikana, jolloin aurauskalusto on liikkeellä ohjeellisten aurausrajojen mukaan.

Tontin kohdalla olevan jalkakäytävän hiekoitus kuuluu tontinomistajan ja –haltijan velvollisuuksiin. Myös kiinteistölle kuuluvien sadevesikaivojen ritiläkansien auki pitäminen on omistajan vastuulla, plussakelien aikaan myös kaivonkannet kannattaa kaivaa esiin jään alta, jotta sulamisvedet pääsevät valumaan viemäreihin.

Liikenneväylien kunnossapito