Hyvinvoinnin teemakuukaudet jatkuvat lasten ja lapsiperheiden parissa

Kesäkuussa alkaneet teemakuukaudet kertovat tammikuun ajan lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnista. Pori on virallisesti lapsiystävällinen kunta, sillä Suomen UNICEF on palkinnut Porin kaupungin pitkäjänteisestä ja suunnitelmallisesta työstä lasten ja nuorten palvelujen ja hyvinvoinnin edistämiseksi myöntämällä Porin kaupungille jo kaksi kertaa lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.

Porin kaupunki on noudattanut UNICEFin lapsiystävällinen kunta -toimintamallia vuoden 2016 alusta asti ja ensimmäisen lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen Pori sai vuonna 2018 ja viimeisimmän vuonna 2020. Vuonna 2020 myönnetty tunnustus on annettu seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

– UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa. Lapsiystävällinen kunta -mallilla varmistetaan, että lapset ja nuoret saavat äänensä kuuluviin ja pääsevät vaikuttamaan itseään koskeviin asioihin. Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, kertoo hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti.

Teemakuukausien julkaisut toteutetaan Porin kaupungin Instagram- ja Facebook -tileillä.

Teemoissa käsitellään hyvinvointia eri kohderyhmien näkökulmasta. Aikaisempina kuukausina hyvinvointia on tarkasteltu ympäristön ja luonnon, liikunnan, nuorten, elinvoiman ja yritysten, kulttuurin, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön sekä osallisuuden ja kansalaisvaikuttamisen kautta. Aiemmat julkaisut ovat nähtävillä tallennettuina Instagramin ”Hyvinvointi”-kohokohtiin.

Porin kaupungin hyvinvointikertomus 2017–2021 on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

 

Brändin mukaisia karhuja eri aktiviteeteissa