Koulut alkavat lähiopetuksessa Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla - vahvalla maskisuosituksella

Kevätlukukausi käynnistyy Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla lähiopetuksessa maanantaina 10.1.2022.

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan siirtyä väliaikaisesti, mikäli paikallinen koronatilanne niin vaatii.

Opetuksen järjestämisessä ja koulujen toiminnassa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetushallituksen antamia ohjeistuksia.

Oppilaita ohjataan huolelliseen käsien pesuun useita kertoja päivässä. Laaja maskisuositus koskee oppilaita 3. vuosiluokasta alkaen. Myös henkilökunta noudattaa maskisuositusta. Ryhmien välisiä kontakteja vältetään.

Jos oppilas tai opiskelija sairastuu

Kouluun/oppilaitokseen ei saa mennä sairaana ja kesken päivän sairastunut oppilas/opiskelija ohjataan suoraan kotiin. Sairastuneena ei saa mennä koulu-tai opiskelijaterveydenhoitajan vastaanotolle, suoraan terveyskeskukseen eikä millekään muullekaan vastaanotolle, jos siitä ei ole etukäteen puhelimitse sovittu.

Mikäli oppilaalla todetaan Covid 19 –tartunta, muita luokan oppilaita tai heidän vanhempiaan ei erikseen kontaktoida Porin perusturvan tartuntatautitiimin toimesta ja oppilaat voivat osallistua normaalisti lähiopetukseen, mikäli ovat oireettomia. Jos kuitenkin altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin viiveettä. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä.

Reppuja koulun naulakossa