Pori avaa uimahallinsa sekä kuntosalinsa tiistaina 18. tammikuuta – uudet rajoitukset voimassa 28. tammikuuta saakka

Lounais-Suomen AVI:n 14. tammikuuta tekemällä päätöksellä kielletään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä sisä- että ulkotiloissa. Päätöksen myötä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevia rajoituksia jatketaan Satakunnassa 28. tammikuuta saakka.

AVIn tiloja koskevat määräykset kohdennetaan nyt yleisölle avoimiin tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettuihin asiakas-, osallistuja- sekä odotustiloihin, joita käytetään muun muassa joukkueurheilussa, ryhmäliikunnassa sekä kontaktilajeissa. Yksilölajien osalta tiloja on mahdollista avata.

Näin ollen Porin kaupunki avaa keskustan ja Meri-Porin uimahallit sekä maauimalan yleisön käyttöön tiistaina 18. tammikuuta. Uimalaitosten lisäksi samalla avataan kaupungin kuntosalit sekä yksilölajien harjoitteluun käytettävät sisätilat. Uimahallissa ja kuntosaleilla varmistetaan jatkossakin terveysturvallisuus ja mahdollistetaan lähikontaktien välttäminen.

Sisäliikuntatilojen tilojen käyttöä rajoitetaan AVI:n päätöksen mukaisesti edelleen joukkueurheilun, ryhmäliikunnan ja kontaktilajien osalta, mutta tiloja voidaan käyttää yksilölajeihin ja muuhun sellaiseen liikuntaan, jota tiloissa voidaan terveysturvallisesti toteuttaa. Ryhmäliikunnan piiriin lasketaan kuuluvaksi myös kaupungin omat ohjatun liikunnan ryhmät sekä vauva- ja lapsi-aikuinen-ryhmät.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat jatkaa ohjattua harrastustoimintaa suljetuiksi määrätyissä kaupungin tiloissa. Päätös ei myöskään koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Harjoitusten ja ottelutapahtumien seuraaminen ei ole mahdollista sisäliikuntatiloissa.

Kirjastot, museot, nuorisotilat sekä Ohjaamo ovat edelleen auki. Ihmisiä kannustetaan jatkamaan kasvomaskin laajaa käyttöä kaikissa kaupungin sisätiloissa. Vahva kasvomaskisuositus koskee tällä hetkellä kaikkia yli 10-vuotiaita. Myös käsihygieniaan sekä turvaväleihin on yhä syytä kiinnittää erityistä huomiota. Koronapassi ei ole käytössä kaupungin tiloissa.

Toimijat velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät välttämään lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Järjestelyistä on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka pidetään osallistujien nähtävillä tiloissa.

Keskustan uimahalli ulkoa kuvattuna