Porin Icehearts-toiminta laajenee Pohjois-Porin alueelle

Ennalta ehkäisevään lastensuojelutyöhön keskittyvä Icehearts-joukkuetoiminta alkaa Pohjois-Porissa syksyllä. Kouluvuoden alussa alueella käynnistyvät joukkueet sekä pojille että tytöille.

Ensimmäinen Icehearts-joukkue perustettiin Poriin vuonna 2019. Ensimmäisen ryhmän lapset kerättiin pääasiassa Myötätuulen koulusta, mutta joukkueessa on oppilaita myös Käppärän ja Vähärauman kouluista. Vuonna 2020 käynnistynyt kaupungin toinen ryhmä toimii Meri-Porin alueella Meri-Porin yhtenäiskoulun yhteydessä. 

Vuoden 2022 aikana Icehearts-toimintaa laajennetaan Pohjois-Porin alueelle, sillä seuraavana askeleena on Icehearts-toiminnan käynnistäminen Kaarisillan yhtenäiskoululla. Vaikka toiminta painottuu useimmiten yhteen alueen kouluista, Icehearts-joukkueeseen voidaan ottaa lapsia myös muiden koulujen alueelta. 

Kolmannen Porin kaupungin rahoittaman joukkueen kanssa samaan aikaan käynnistyy ulkopuolisen rahoituksen turvin toinen joukkue samalle alueelle. Toinen joukkueista kootaan pojista ja toinen on puolestaan kaupungin ensimmäinen tytöistä kasattava joukkue.

- Kahden joukkueen käynnistäminen rinnakkain on hieno mahdollisuus. Meillä on hyviä kokemuksia muilta paikkakunnilta siitä, että samaan aikaan käynnistetyt joukkueet tukevat toisiaan ja joukkueiden kasvattajat muodostavat toimivan työparin, taustoittaa Icehearts ry:n tiimimentori Jani Söderling.

- Kaksi ensimmäistä ryhmää on kasattu pojista, mutta meillä on alusta asti ollut ajatuksena, että myös tytöillä voisi olla tarvetta Iceheartsin kaltaiseen toimintaan. On todella hienoa, että saamme tässä vaiheessa myös tyttöjoukkueen jalkeille. Pohjois-Pori valikoitui alueeksi, sillä täällä on iso yhtenäiskoulu ja alueella on varmasti kysyntää Icehearts-toiminnalle, jatkaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Uusien ryhmien kasvattajien rekrytointi käynnistetään välittömästi ja joukkueiden kokoaminen aloitetaan kartoittamalla varhaiskasvatuksen parissa olevia alueella asuvia esikouluikäisiä lapsia. Varsinaisen toimintansa joukkueet aloittavat syksyllä kouluvuoden käynnistymisen aikoihin.

Icehearts on enemmän kuin urheilujoukkue
Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen ja perheen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Icehearts on olemassa, jotta yksikään lapsi ei jää yksin. Lasta autetaan näkemään hyvän itsessään ja muissa. Lapselle ja hänen perheelleen tarjotaan pitkäkestoista ja kokonaisvaltaista tukea lapsen hyväksi nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa, jossa lapsen asioiden parissa toimivat aikuiset vaihtuvat usein. Kasvattaja tukee joukkueeseen valittuja lapsia 12 vuoden ajan. Toimintamallin avulla ennaltaehkäistään osattomuutta ja syrjäytymistä sekä kohennetaan inhimillistä hyvinvointia. 

Erityisvarhaiskasvatus_kuvaJennaLindfors.jpg