Huippusuoritus! Suomen terävin lukiolaisjoukkue 2022 löytyy Porin lukiosta

Porin lukion HANNR-joukkue voitti valtakunnallisen Harppi-tiedekilpailun. Joukkueeseen kuuluneet luonnontiedelinjan opiskelijat Hilma Tillqvist, Anton Petaja, Nina Seppälä, Niklas Keckman ja Riku Isokytö osallistuivat kaikille Suomen lukiolaisille avoimeen kilpailuun, jossa oli tehtäviä biologiasta, fysiikasta, kemiasta ja matematiikasta.

Porin lukion voittoisa joukkue selvitti tiensä finaaliin alkukilpailun parhaana 89 joukkueen joukosta. Finaalissa kisasi alkukilpailun seitsemän parasta joukkuetta ja kultaa voittaneen Porin lukion jälkeen hopealle ylsi Otaniemen lukio ja pronssille Munkkiniemen yhteislukio.

Kilpailun kysymykset olivat pääosin lukion oppimäärästä painottuen 1. ja 2. vuosikurssien sisältöihin. Osa kysymyksistä vaati hyviä hoksottimia ja ajankohtaista tietoa eri luonnontieteistä. Harppi-tiedekilpailun järjestää valtakunnallinen Lukema-verkosto, joka on kaikille matematiikan ja luonnontieteiden kehittämisestä kiinnostuneille lukion opettajille ja rehtoreille avoin yhteisö.

Suuret onnittelut upealle Porin lukion joukkueelle! Hieno saavutus erittäin kovatasoisessa kisassa, jossa oli mukana joukkueita parhaista tiedelukioista ympäri Suomen.


 

Ryhmäkuva Porin lukion Harppi-tiedekilpailun voittajajoukkueesta