Palkittu Harrastamisen Porin malli jatkaa mielekkään harrastuksen tarjoamista jokaiselle lapselle ja nuorelle

Vuoden 2021 Harrastamisen Suomen malli -palkinnon saanut Harrastamisen Porin mallin, eli Harrastushybridin, toiminta jatkuu Porin alueen kouluissa myös ensi lukuvuonna. Ryhmät alkavat taas syyskuussa ja jatkuvat koko lukuvuoden 2022–2023 ajan.

Harrastushybridi toimii nimensäkin mukaisesti hybridiajatuksella yhdistäen taiteen, tieteen ja liikunnan. Eri harrastusryhmissä tutustutaan näiden eri muotoihin itse tekemisen, toiminnan ja elämysten kautta. Harrastushybridissä lapsia ja nuoria kannustetaan ylittämään esteitä ja rikkomaan rajoja sekä osallistujia yllätetään ja innostetaan kokeilemaan ja osallistumaan toimintoihin ennakkoluulottomasti.  

Kokonaisuudet on suunniteltu lasten ja nuorten toiveita kartoittaneen harrastuskyselyn mukaan.  

– Uusia ideoita on luvassa ja syksyllä starttaa muun muassa urheilukuvaukseen painottuva ryhmä, jossa tutustutaan valokuvaukseen ja valokuvauksen alalajeihin toiminnallisesti eri joukkuelajeihin kautta. Tässäkin ryhmässä työskennellään tuttuun tapaan muiden porilaisten tahojen kanssa ja mukaan yhteistyöhön olemme saaneet paikallisia urheiluseuroja sekä valokuvaajia, kertoo hankekoordinaattori Heini Järvenpää

Lukuvuonna 2021–2022 Harrastushybridissä toimi lähes 60 ryhmää ja mukana olivat kaikki Porin koulut, mukaan lukien yksityis- ja erityiskoulut. Harrastamaan lähti noin viisisataa 1.–9.-luokkalaista lasta ja nuorta.  

– Harrastusryhmissä päästiin harrastamaan ja tekemään monipuolisesti asioita muun muassa ruokakuvauksen, lumiparkourin, taideprojektien, eläintenhoidon, musiikin, luontoliikunnan, eSportin, joogan, etsivän harrastustoiminnan sekä joukkuelajien ja omien pelipaitojen suunnittelun parissa, jatkaa Järvenpää.  

Tunnustusta upeasta työstä  

Harrastamisen Porin malli palkittiin lauantaina 14. toukokuuta Satakunnan Urheilugaalassa. LiikU yhdessä Opetushallituksen ja Olympiakomitean kanssa valitsi Porin kaupungin Vuoden 2021 Harrastamisen Suomen malli -palkinnon saajaksi. Tunnutusta sai erityisesti harrastustoiminnan laatu ja innovatiiviset harrastussisällöt.  

– Kiitokset palkinnosta kuuluvat laajalle joukolle, sillä Harrastamisen Porin malli on koko sivistystoimialan yhteinen projekti. Tästä on hyvä jatkaa tulevana syksynä, iloitsee Järvenpää.  

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Tutustu Harrastamisen Suomen malliin lisää osoitteessa harrastamisesuomenmalli.fi.  

Harrastamisen Suomen malli -hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja aluehallintovirastot myöntävät avustukset kunnille. Pori on saanut avustusta lukuvuodelle 2022–2023 138 000 euroa.  

 

Valokuva Harrastamisen Porin mallin harrastusryhmästä