Joukkoliikennejaoston kokous päätti lisäyksistä ja laajennuksista syksyn joukkoliikenteeseen

Joukkoliikennejaoston kokouksessa tiistaina 31. toukokuuta käsiteltiin muun muassa lisävuoroja ja reittilaajennuksia tulevan syksyn joukkoliikenteessä. Koivistonluodon joukkoliikenneyhteydet paranevat, Ulasooriin lisätään aamuruuhkaa helpottavia vuoroja ja Ulvilaan suuntautuva liikenne lisääntyy. Syksyä ja talvea koskevat muutokset perustuvat matkustajatarpeisiin ja -toiveisiin.

Koivistonluodon Linja 6H (Harmaalinna–Väinölän koulu–Sampola–Koivula–Uimahalli–Kauppatori) alkaa liikennöidä Koivistonluodon kautta, reittiä Kummuntie–Koivistonluodontie–Luodontie. Lisävuoroja tulee Koivistonluodosta Sampolan kautta keskustaan arkiaamuisin ja takaisin arki-iltapäivisin. Reitin päätarkoitus on kuljettaa Harmaalinnan ja Kartanon alueella asuvat peruskoululaiset Väinölän alakouluun ja Itätuulen yläkouluun. Myös Koivistonluodon alue kuuluu Itätuulen yläkoulun oppilaaksiottoalueeseen.

Joukkoliikenneviranomaisen ja WinNovan välisten neuvotteluiden perusteella liikennöintiä Kauppatorilta Ulasooriin aamuruuhkan aikaan lisätään hieman.  Tämän lisäksi muutama 34-linjan vuoro muutetaan 34W-vuoroiksi, eli ne ajavat Tiedepuiston ja Ulasoorin kautta. 

Ulvilan ja Porin välistä liikennöintiä parannetaan uuden linjan perustamisella. Uusi linja 81 (Krapisto–Vanhakylä–Friitala–Harmaalinna–Impola–Uusikoivisto–Kauppatori) palvelee erityisesti Porista Ulvilassa käyviä Sataedun ja Ulvilan lukion opiskelijoita sekä työmatkaliikennettä Ulvilasta Poriin, joilla tietyt vuorot ovat osittain ruuhkautuneet. Uusi linja aloittaa liikennöinnin 11. elokuuta.

Joukkoliikennejaosto käsitteli kokouksessaan myös mahdollisista myöhäisvuoroliikenteestä Pori Jazz -festivaalin aikana. Jaosto päätti myöntää myöhäisvuorojen hankinnalle Porin Linjat Oy:ltä 6000 euron kustannuskaton. Tämä päätös mahdollistaa selvityksen myöhäisvuorojen toteutuksesta annetulla summalla, mutta toteutus riippuu lopulta tuotannollis-taloudellisista resursseista eli hankintahinnasta ja käytettävissä olevan henkilöstön määrästä.

 

Linja-autoja Kauppatorilla