Maauimalan kesäkausi starttaa maanantaina – alle 18-vuotiaat maksutta maikkalaan kesäkuun ajan

Kesä on virallisesti täällä, kun maauimala avaa ovensa. Kesä startataan lennokkaasti, sillä alle 18-vuotiaat uivat maauimalassa maksutta koko kesäkuun ajan. Keskustan uimahalli sulkee puolestaan ovensa kesätauon ajaksi torstai-iltana 2.6.2022.

Maauimalan maksuton kesäkuu toteutetaan yhdessä Porin Lasten- ja Nuortensuojelu säätiön kanssa. Säätiön tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, joten tämä on yksi konkreettinen teko hyvinvoinnin lisäämiseksi. 

– Idea maksuttomasta kesäkuusta kypsyi koronapandemian aikana. Poikkeusaika on vaikuttanut voimakkaasti lasten ja nuorten hyvinvointiin ja halusimme tehdä jotain, joka vaikuttaisi positiivisella tavalla isoon joukkoon lapsia ja nuoria, kertoo Porin Lasten- ja Nuortensuojelu säätiön puheenjohtaja Juha-Matti Ojanperä

– Kaupungin uudessa strategiassa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on keskeisessä osassa. Hienoa, että voimme yhdessä Lasten- ja Nuorten suojelusäätiön kanssa edistää porilaisten lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla mahdollisuuden nauttia Porin upeasta maauimalasta maksutta. Toivotaan aurinkoista ja lämmintä kesää, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

– Uimataito on kansalaistaito, joka jokaisen on syytä osata. Valvotuissa olosuhteissa ja matalissa altaissa on lasten helppo opetella uimataidon perusteita. Kun osaa uida, voi luottavaisemmin mielin mennä myös valvomattomiin olosuhteisiin uimaan, Lahti jatkaa. 

Maauimalaa ja keskustan uimahallia pyöritetään samalla henkilökunnalla, joten keskustan uimahalli sulkee ovensa kesäksi jo torstaina 2.6. henkilökunnan turvallisuuskoulutuspäivästä johtuen. Keskustan uimahalli on kausien vaihtumisesta johtuen suljettuna koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin 3.–5.6. Myös Meri-Porin uimahalli on turvallisuuskoulutuksesta johtuen suljettuna perjantaina 3.6. Meri-Porin uimahalli ei ole kesäaikaan auki viikonloppuisin.

Maauimala on auki kesäkauden ajan ajalla 6.6.–21.8.2022. Maauimalan aukiolo ajat ovat seuraavat:

ma-pe kello 6–21
la kello 6–18
su kello 10–18

Juhannusperjantaina 24.6. maauimala on auki poikkeuksellisesti kello 6–14 ja juhannuslauantaina 25.6. uimalaitos on suljettu. Kesäkuun puolivälissä 18.–19.6. järjestettävä Airshow vaikuttaa myös maauimalan aukioloon, mutta tästä tiedotetaan erikseen lähempänä tapahtumaa.

Maauimalassa on hyppyvuoro lauantaisin kello 13–16. Hyppytornin 7,5 metrin lava avataan ja rataköydet vedetään sivuun.  

Kesäjumppia järjestetään myös tuttuun tapaan 13.6.–12.8. välisenä aikana. Tarkemmat aikataulut löytyvät kaupungin verkkosivuilta pori.fi/maauimala.  

Maauimalaan pääsee kätevästi esimerkiksi hyppäämällä Citylinjan kyytiin. 

Porin maauimala kesällä 2019