Porin joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina

Kesä tuo muutoksia Porin ja Ulvilan joukkoliikenteeseen. Maanantaina 6. kesäkuuta voimaan tulevat kesäaikataulut kestävät koulujen loma-ajan loppuun asti, eli syysaikataulut tulevat voimaan jälleen 11. elokuuta. Koulujen loma-aikana noin joka kolmas bussivuoro on kesätauolla. Kesäliikenteessä toteutetaan kuitenkin useita matkustajien toivomia parannuksia viime kesään verrattuna.

Tänä kesänä bussivuoroja ajetaan kokonaisuudessaan hieman enemmän kuin aiempina kesinä, mutta yksittäisiä hiljaisia vuoroja on myös siirretty tai lopetettu kesän ajaksi. Viime kesänä toteutuneiden matkatilastojen pohjalta vuoroja on sijoitettu enemmän aikoihin, jolloin matkustajat liikkuvat. 

- Kesällä matkustus painottuu keskelle päivää, koska koululaiset puuttuvat busseista. Työmatkalaisille on edelleen tarjolla hyvät työmatkavuorot kello 8 ja 16 välillä, kertoo joukkoliikennepäällikkö Merika Lanne

Mikkolan kauppakeskusalueelle ajetaan muutamia asiointivuoroja linjalla 6M myös kesäarkisin. Viime kesänä Mikkolaan ei ajettu. 

- Mikkolan liepeille Ulvilantien varteen pääsee päivittäin myös muihin aikoihin Pori–Ulvila-bussilinjoilla 80 ja 90. Ulvilaan ajetaan kesällä samat vuorot kuin talvellakin, vinkkaa Lanne.  

Meri-Porin joukkoliikenteen vuorot lisääntyvät viime kesään verrattuna. Linjalla 35 ajetaan useampia vuoroja kuin viime kesänä. Muutos tuo lisää yhteyksiä Pietniemeen ja Viikinäisiin sekä Pihlava–Kyläsaari–Uusiniitty-alueelta Vähäraumalle ja kaupunginsairaalalle. Myös Pihlavasta Mäntyluotoon ja Reposaareen pääsee useammin linjalla 43 kesäkuusta alkaen, kun vuoroväli tihenee noin kahteen tuntiin ja liikenne jatkuu myöhempään iltaisin. Asiakaspalautteen perusteella lisäyksiä Pihlava–Mäntyluoto-Reposaari-yhteyksiin tehdään myös tulevan syksyn aikatauluihin.  

Keskustasta Yyteriin ajetaan joka päivä noin tunnin välein linjoilla 34, 34M ja 34R. Lisäksi keskikesällä ajetaan maksuttomia vuoroja keskustasta suoraan valtatietä pitkin Yyteriin kesälinjalla 44. Kesälinja liikennöi kahden tunnin välein kello 10–18 ja se kulkee reittiä Kauppatori-Matkakeskus-Yyteri.  

- Yyteriin pääsee joukkoliikenteellä tunnin välein lähes keskiyöhön asti, myös viikonloppuisin. Jos maksuton bussi 44 ei osu kohdalle, 34-linjan busseilla kertalippu Yyteriin maksaa vain 3,50 euroa, toteaa Lanne. 

Kaikki aikataulut löytyvät osoitteesta www.porinlinjat.fi . Paperiaikatauluja on saatavilla esimerkiksi Porin Linjat Oy:n busseista sekä Porinan asiakaspalvelupisteestä. 

Ajoreittimuutokset kesällä 2022 
 

Kesällä 2022 tapahtuu muutoksia ajoreiteissä ja pysäkeissä varsinkin Porin keskusta-alueella. Muutokset on esitetty myös karttaliitteessä

 • Kauppatorilta pohjoiseen Kokemäenjoen yli kulkevien bussien ajoreitti muuttuu kesän ajaksi Kauppatorin ja Porinsillan välillä molempiin suuntiin. Muutos koskee linjoja 1 (Citylinja), 2, 12, 60, 64 ja 66. Bussit pysähtyvät kesän ajan vain Kauppatorilla ja seuraavan kerran Puuvillan alueella (Pohjoisranta/Siltapuistokatu). Etelärannan ja Hallituskadun pysäkit sekä Saikun pysäkki Antinkadulla eivät ole käytössä 6.6.2022–10.8.2022. Kauppatorin lähtölaiturit näillä linjoilla säilyvät nykyisellään. Muutoksen syynä ovat keskustan kesäkävelykadun avautuminen ja vanhan postitalon kesäaikaiset työmaajärjestelyt. 
 • Kaikkien Meri-Poriin lähtevien bussien reitti muuttuu Matkakeskuksen ja Kauppatorin välillä. Bussit ajavat 6.6.2022 alkaen reittiä Matkakeskus–Rautatienpuistokatu–Yrjönkatu–Mikonkatu–Antinkatu–Kauppatori (linjat 34, 34M, 34R, 35, 40M, 43). Vanhan linja-autoaseman edestä ei enää ajeta. Samaa reittiä käyttävät jo nyt Citylinja ja Ahlaisten vuorot. Muutos on voimassa toistaiseksi. Muutoksen syynä on ajoreittien yhtenäistäminen ja nopeuttaminen. 
 • Kauppatorilla linjojen 7V (Viasvesi), 8 (Koivistonluoto) ja 9 (Musa) lähtölaituri muuttuu kesän ajaksi 6.6.–10.8.2022. Uusi lähtölaituri on laituri 7. Keskikesällä ajettavat linjan 44 Yyterin ilmaisvuorot lähtevät laiturista 5. Kaikki muut Meri-Porin vuorot lähtevät nykyiseen tapaan laiturista 2. 
 • Meri-Porin yhtenäiskoulun edestä ajaa kesällä vain linja 35. Linjat 34, 34M, 34R ja 43 ajavat suoraan Harry Gullichsenintietä pitkin. Muutoksen syynä on ajoaikojen nopeuttaminen kesäaikaan. 

Asiakastoiveisiin perustuvia parannuksia joukkoliikenteessä kesällä 2022 

 • Mikkolan alueelle arkisin muutamia asiointivuoroja kello 12–16. Tällöin Sampolan ja keskustan välillä on noin puolen tunnin vuoroväli. 
 • Keskustasta Pihlavaan ajetaan kesäarkisin noin 30 minuutin välein kello 9–18, vuoroja toiseen suuntaan harvemmin. 
 • Vähärauman ja keskustan välillä bussit kulkevat arkisin päiväsaikaan pääosin noin 30 minuutin välein, vuoroja lisätty hieman. 
 • Pietniemi–Viikinäinen–Tiedepuisto-alueen palvelutaso paranee viime kesään verrattuna (linjan 35 lisävuorot). 
 • Viikonloppuisin myöhäisin lähtö klo 22:25 keskustasta Uudenniityn, Kyläsaaren, Pihlavan ja Yyterin kautta Mäntyluotoon. 
 • Pihlavasta lisää 43-vuoroja Mäntyluotoon ja Reposaareen.  
 • Yyteriin ajetaan ympäri vuoden joka päivä tunnin välein. Lisäksi keskikesällä maksuttomia 44-vuoroja Yyteriin. 
 • Arkiaamuisin vaihtoyhteyksiä Kauppatorilla parannettu (eri linjojen bussit kohtaavat samaan aikaan Kauppatorilla). 
 • Lyttylään kaikki vuorot ajavat samaa reittiä.