Spring Advisor Oy reittilentoliikenteen käynnistämiseen liittyvän asiantuntijapalvelun toimittajaksi

Porin kaupunginhallitus valitsi maanantaina 6. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa Porista Helsinkiin suuntautuvan lentoliikenteen käynnistämiseen liittyvän asiantuntijapalvelun toimittajaksi Spring Advisor Oy:n. Päätös syntyi yksimielisesti.

Edelleen kaupunginhallitus totesi, että tavoitteena on nykyisen ostopalvelusopimuksen päättyessä 31.12.2022 käynnistää säännöllinen reittilentoliikenne uudestaan välille Pori – Helsinki kuitenkin siten, etteivät siitä aiheutuvat kustannukset jää yksin Porin kaupungin kannettavaksi. Rahoituksesta jatketaan neuvotteluita sekä valtion että alueen yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa. Hankinnan kokonaishinta on 155 900 euroa (alv 0 %).

- On alueen ja kaupungin elinvoimaisuuden kannalta tärkeää, että meillä on jatkossakin toimiva reittiliikenne. Asiantuntijapalvelua tarvitaan julkisen palveluvelvoitteen hakemista ja sen jälkeistä EU:n lentoliikenneasetuksen mukaista kilpailuttamista varten, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen selventää päätöksen taustaa.
 

Porin ja Helsingin välinen lentoliikenne käynnistyi_karusellikuva