Ensi viikon lentonäytöksien vuoksi maauimala auki rajoitetusti

Pori AirShow järjestetään 18-19.6.2022 kello 10–18 Porin lentokentällä. Lentonäytöksessä on mukana esimerkiksi taisteluhävittäjiä, joiden nousukiito lentokentältä aiheuttaa voimakasta melua etenkin lentokentän läheisyydessä. Tämän vuoksi maauimalassa on rajoitetut aukioloajat tapahtuman sekä harjoitusten aikana. Meri-Porin uimahalli avataan viikonlopuksi.

Lentonäytöksen harjoitukset saattavat aiheuttaa kovaakin ääntä jo torstaina 16. kesäkuuta kello 10–17 ja erityisesti perjantaina 17. kesäkuuta kello 10–20. Harjoitusten tai näytösten aikana lemmikkejä ei pidä tuoda tapahtuma-alueelle tai sen välittömään läheisyyteen. Tyyni sää saattaa kantaa esiintyvien koneiden äänet myös kauemmas kaupungille.

– Maauimala on torstain harjoituksen aikana auki normaalisti. Perjantaina ja lauantaina maauimala on avoinna ainoastaan kello 6–10 ja sunnuntaina kokonaan suljettu. Torstaina uimaan tulevien on syytä varautua ajoittaiseen meluun esimerkiksi korvatulpilla tai kuulosuojaimilla. Meri-Porin uimahalli avataan poikkeuksellisesti viikonlopuksi. Uimaan pääsee lauantaina ja sunnuntaina kello 10–17, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.  

– Porin metsässä voi ulkoilla harjoitusten ja näytösten aikana, kunhan varautuu meluun. Ulkoiluun upeita puitteita löytyy myös esimerkiksi Kirjurinluodosta ja Yyteristä, jatkaa Lahti.

Lentonäytös aiheuttaa myös muutoksia lähialueen liikenteeseen. Ajoneuvoliikenne on kielletty molempina tapahtumapäivinä seuraavilla kaduilla: Lentoasemantie välillä Helsingintie-Jaakontie, Juutilaisentie, Ilmailuopistontie välillä Katinkuruntie-Sairaalantie sekä ko. alueella on pysäköintikielto 18.–19. kesäkuuta. Huoltoliikenne on sallittu ajoluvalla 18.–19. kesäkuuta välisenä aikana. Suljettujen katujen asukkailla on ajolupa koteihinsa ja sieltä pois myös tapahtuma-aikana.

Pori Airshow on koko perheen ilmailutapahtuma, jossa on laaja maanäyttely ja erilaisia lentoesityksiä lennokeista taitolentokoneisiin ja taisteluhävittäjiin. Ohjelman kruunaa Sveitsin puolustusvoimien Patrouille Suisse sotilastaitolento-osasto.

Taivaalla erivärisiä savuja taitolentonäytöksen jäljiltä.