Porin kaupunginjohtaja eläköityy

Porin pitkäaikainen kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen jää pitämään aiemmin kertyneet, mutta pitämättä jääneet lomat jo juhannukselta ennen siirtymistään eläkkeelle 31. tammikuuta 2023. Luukkonen on toiminut kaupunginjohtajana vuodesta 2004 lähtien. Vs. kaupunginjohtajaksi siirtyy 23. kesäkuuta 2022 alkaen Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan johtaja Lauri Kilkku.

Porin kaupunginvaltuusto päätti maanantaina 20. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa, että kaupunginjohtajan virka täytetään kuuden vuoden määräajaksi 1.2.2023 alkaen. Kaupunginjohtajan viran sijaisuusjärjestelyt 23.6.2022 alkaen tarkoittavat myös muita Porin kaupungin sisäisiä siirtymisiä: elinvoima- ja ympäristötoimialan johtajaksi siirtyy kasvupalvelut ja kaupunkisuunnittelu -yksikön päällikkö Jouko Hautamäki ja hänen tehtäväänsä jatkossa hoitaa puolestaan sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia.

Viimeisenä virkatyönään kaupunginjohtajana Luukkonen julistaa lomarauhan Reposaaren Eikanpuistossa keskiviikkona 22.6.2022 kello 18.00. Kyseistä perinnettä on vaalittu vuodesta 2008 lähtien ja tapahtuman järjestelyistä vastaa Reposaari-yhdistys.

Kaupungintalon kulmaikkunat