Porin seudun uimavedet mikrobiologisesti hyvälaatuisia

Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen uimarannoilta 20. kesäkuuta otettujen ja laboratoriossa tutkittujen valvontanäytteiden perusteella uimaveden laadun on todettu olevan mikrobiologisesti hyvää uimavettä kaikilla muilla uimarannoilla paitsi Kaasmarkun uimarannalla Ulvilassa, josta on haettu uusintanäyte 22. kesäkuuta.

Uusintanäytteen tulos saadaan juhannuksen jälkeen. Asiasta tiedotetaan yhdessä Ulvilan kaupungin kanssa, mikäli uusintanäytteessäkin on kohonneita enterokokkipitoisuuksia.

– Tarkastetut uimarannat olivat hyvin varusteltuja ja rannat siistejä. Vesissä ei näkynyt sinilevää tarkastushetkellä. Levätilanne voi vaihdella kesän aikana nopeastikin, joten vedenlaatu kannattaa tarkistaa silmämääräisesti aina ennen uintia, sanoo terveysinsinööri Heidi Rosenblad.

Vedestä mitataan kesäisin uimakauden aikana säännöllisesti sellaisten bakteerien pitoisuuksia, jotka osoittavat uimaveden ulosteperäistä saastumista. Uimarannoilta tehdään havaintoja myös syanobakteerien eli sinilevien ja jätteiden esiintymistä. Uimaveden ulosteperäinen saastuminen ja sinilevät voivat aiheuttaa haittaa uimareiden terveydelle, kuten esimerkiksi pahoinvointia ja vatsa- ja iho-oireita.

Lisätietoja uimavesien laadusta saa terveysvalvonnan neuvontanumerosta 044 701 3353 (ma-pe klo 9-12) tai sähköpostista terveysvalvonta@pori.fi

Kirjurinluodon uimaranta ja Kokemäenjoki hellepäivänä