Treenaa uimista yhdessä Matti Mattssonin kanssa

Kesä kutsuu vesipetoja uimaan niin maauimalaan kuin luonnon vesiinkin. Porin Lasten- ja Nuortensuojelu säätiö mahdollistaa yhdessä Porin kaupungin kanssa alle 18-vuotiaiden maksuttoman sisäänpääsyn maauimalaan vielä kesäkuun loppuun asti, joten nyt kannattaa hyödyntää valvotut olosuhteet uimataidon oppimiseen tai kehittämiseen.

Yhdessä Porin kaupungin urheilulähettiläs Matti Mattssonin kanssa toteutetut uimataitovideot opettavat, mitä uimataito oikeasti vaatii ja mitä pitäisi osata milläkin luokka-asteella. 

– Uimataito on kansalaistaito, joka jokaisen on syytä osata. Uiminen on myös erittäin hauskaa ja varsinkin Porissa vesi on elementtinä vahvasti läsnä. Jokaisen porilaisen olisi syytä oppia uimaan ja suositeltavaa olisikin lähteä harjoittelemaan uimista jo hyvissä ajoin ennen koulun alkamista. Matin kanssa toteutetuilta uimataitovideoilta näkee oikeat tekniikat ja sen minkälaisia asioita kannattaa treenata. Harjoittelun voi mainiosti aloittaa jo etukäteen. Videoita kannattaa katsoa yhdessä perheen kesken, jotta huoltajatkin oivaltavat sen, mitä uimataito missäkin ikävaiheessa vaatii, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Uimataitovideot löytyvät kaupungin verkkosivuilta pori.fi/uimataito.  

Uimataito tuo turvaa ja vapautta liikkua vedessä, vesillä ja veden äärellä, joten siihen kannattaa panostaa. Tästä syystä Porin kaupunkikin tekee uimataidon edistämiseksi merkittäviä satsauksia. Uiminen kuuluu osaksi opetussuunnitelmaa ja sitä harjoitellaan 2.-, 4.- ja 6.-luokkaisille kohdennetun uimaopetuksen lisäksi myös liikuntatunneilla. Myös eskari-ikäisille järjestetään uimaopetusta. Koululaisten uimaopetuksen lisäksi Nuorisopassi sisältää 5.-, 6.- ja 7.-luokkalaisille oppilaille 43 maksutonta uintikertaa lukuvuoden aikana. 

– Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH:n selvitysten mukaan koronapandemian aikaiset sulut ovat vaikuttaneet myös lasten uimataidon kehittymiseen. Perheillä on kesällä yhteistä aikaa ja sitä kannattaa käyttää yhteisiin uimareissuihin ja uimataidon harjoitteluun. Hauskan liikunnallisen yhdessäolon ohessa oppii taidon, mistä on hyötyä esimerkiksi tilanteessa, missä joutuu yllättäen veden varaan, kannustaa Lahti.

Uimataitovideoiden lisäksi Porin urheilulähettiläs Matti Mattssonin tekemisestä voi katsoa huipputason esimerkkiä tänään illalla, kun Mattsson kilpailee Budapestin pitkän radan MM-uinneissa 200 metrin rintauinnin finaalissa. Mattssonin finaaliuinti on ohjelmassa kello 20:28 ja sitä voi seurata Ylen kanavilla.

Uimari Matti Mattsson uima-altaassa