Haastepyöräily -kampanja päätökseen – pyörät pyörivät Porissa ahkerasti

Vappuna käyntiin polkaistu Haastepyöräily -kampanja päättyi juhannuksena. Kokonaisuudessaan tämän vuoden kampanjassa 1. toukokuuta ja 26. kesäkuuta välisenä aikana poljettiin yli 1 000 000 kilometriä.

Perinteisessä Haastepyöräily -kampanjassa oli mukana 41 kuntaa, jotka kisailivat kolmessa eri sarjassa. Tulokset ja sijoitukset määräytyivät poljettujen kilometrien suhteuttamisesta kaupungin tai kunnan asukaslukuun.

– Vaikka mainittavaa menestystä ei kuntakisasta tällä kertaa tullut, poljettuja kirjauksia kertyi tänä vuonna kampanja-aikana Porin osalta yhteensä yli 71 000 kilometriä, kertoo liikunnanohjaaja Jenni Taimi.

Kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja, kuten haastepyöräily-sukkia, haastepyöräily-kasseja sekä uimahallin uimalippuja. Arvonta suoritetaan Porin kaupungin toimesta. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Pyöräilykilometrit kirjattiin pääasiassa mobiilikirjauksina, mutta myös pyöräilykortteja ja kirjausvihkoja oli käytössä. Porissa kirjauksia kertyi yli 7000 kappaletta. Maksuton mobiilisovellus toimii vuoden ympäri ja se sopii kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille ja sinne voi kirjata minkä pituisen pyöräilymatkan vaan, joka jää ylös omaan historiaan.

– Vaikka kampanja on tullut taas tältä vuodelta päätökseen, ei pyöräilyä kannata unohtaa! Omaa kaupunkia on mahtava tutkia uudesta näkökulmasta ja pyöräily on tähän oiva tapa. Porista löytyy monipuolisia reittejä niin kaupunki- kuin maastopyöräilyynkin. Pyöräily on myös monipuolinen harrastus ja hyvät pyöräilyolosuhteet jatkuvatkin pitkälle syksyyn, vinkkaa Taimi.

 

Ihmisiä nauttimassa kesäpäivästä Kirjurissa