Puuvillan kirjasto suljetaan syyskuussa

Kauppakeskuksen asiakkaiden olohuoneena vuosia toiminut Puuvillan kirjasto suljetaan syyskuun puolivälissä. Syynä sulkemiselle on vuokrasuhteen päättäminen. Kauppakeskus on tarjonnut tilat kirjastolle vuodesta 2016 lähtien, mutta tilaan halutaan jatkossa vuokraa maksava toimija.

Puuvillan kirjasto on avoinna viimeisen kerran perjantaina 16.9. Tämän jälkeen kirjat pakataan laatikoihin, toiminta lakkaa ja kirjaston vakituinen henkilökunta ja sijaiset siirtyvät muihin tehtäviin. Puuvillan kirjaston oli tarkoitus lopettaa toimintansa syksyllä 2023, kun Pohjois-Porin monitoimitalon uusi lähikirjasto avataan, mutta vuokrasuhteen päättäminen kauppakeskuksen toimesta nopeutti suunnitelmia vuodella.

– Vaikka kirjastopalvelut kauppakeskuksessa nyt lakkaavat, toivon, että Puuvillan kirjastosta saadut opit voivat kuitenkin olla vielä hyödyksi, kun mietitään vaikkapa kirjastoverkon tulevaisuutta. Kaupungin palveluiden pitää olla helposti saavutettavia ja on tärkeää, että olemme siellä missä asiakkaatkin, pohtii palveluvastaava Elina Nikola Porin kaupunginkirjastosta.

 

Puuvillan kauppakeskuskirjasto sai alkunsa kehittämishankkeesta, jossa haluttiin kokeilla kauppakeskuskirjastoa uudenlaisena palvelumuotona Porissa. Puuvillan kauppakeskuskirjastossa asiakkailta kiitosta ovat saaneet asiakaspalvelun lisäksi esimeriksi asioinnin helppous ja hyvät parkkitilat. Kirjaston alkutaipaleella toimintakonseptia viilattiin moneen otteeseen, kokeiltiin erilaisia aukioloaikoja ja kirjasto sai myös lisäneliöitä.

– Olin Puuvillan kirjastossa töissä sen ensimmäiset kolme vuotta, ja voin täysin sydämin sanoa, että ne ovat olleet kirjastoelämäni kivoimmat vuodet. Tunnelma tilassa on aina ollut aivan omaa luokkaansa, pientä hälinää joka kuuluu siihen kauppakeskusmaailmaan. Sitäkin jään kaipaamaan, mutta ennen kaikkea tietysti asiakkaita. Kiitän lämpimästi koululaisia, opettajia ja kaikkia asiakkaita, joita olen saanut palvella, kuvailee kirjastovirkailija ja kirjavinkkari Tiina Nilsson Porin kaupunginkirjastosta.

 

Syksyllä 2023 Porin kirjastokentällä kokeillaan taas jotain uutta ja erilaista kun Pohjois-Porin monitoimitalon kirjasto avautuu. Kirjastosta tulee näillä näkymin lasten ja nuorten aineistoihin keskittyvä erikoiskirjasto, ensimmäinen laatuaan Porissa.

– Haluamme järjestää myös pienet läksiäiset asiakkaillemme, mutta tiedotamme tästä asiasta lisää myöhemmin, lupaa palveluvastaava Nikola.

Puuvillan kirjasto palvelee normaalisti aina sulkeutumiseensa saakka.

 Puuvillan kirjasto ulkopuolelta