Tule maanantaina 8.8. vaikuttamaan pääkirjaston tilojen kehittämiseen

Pääkirjaston tilojen kehittämisestä on tekeillä tarveselvitys, jonka tavoitteena on luoda entistä parempi ja monipuolisempi kirjasto. Kaupunkilaisten toiveita kirjastosta kartoitetaan sähköisellä kyselyllä sekä avoimilla tapahtumilla, joista ensimmäinen on maanantaina 8.8. klo 17-19 pääkirjaston aulassa.

Porin kaupungin tekninen toimi on aloittanut tarveselvityksen nykyisen pääkirjaston tiloista ja niiden kehittämisestä yhteistyössä Agile Workin kanssa, joka on erikoistunut tilojen osallistavaan määrittämiseen ja kehittämiseen. Tavoitteena on luoda tulevaisuuden pääkirjasto, joka parantaa asiakaskokemusta, tukee erilaisten käyttäjien erilaisia tarpeita sekä hyödyntää tilaa tehokkaasti.

Tulevan syksyn aikana Agile Work

  • kartoittaa sähköisen kyselyn avulla kaupunkilaisten tyytyväisyyttä nykyiseen pääkirjastoon sekä tarpeita ja toiveita uudelle kirjastolle
  • toteuttaa kaupunkilaisten kanssa kaksi tapahtumaa ymmärryksen syventämiseksi tulevan kirjaston tilatarpeista
  • luo löydösten pohjalta alustavan tilaohjelman, joka toimii tarkemman suunnittelun ohjeena myöhemmässä vaiheessa

Sähköinen kysely toteutetaan kaupunkilaisille elo- ja syyskuun aikana 2022. Ensimmäinen kaupunkilaisille avoin tapahtuma toteutetaan maanantaina 8.8.2022 klo 17–19 pääkirjaston aulassa. Toinen tapahtuma pidetään 13.9.2022 iltapäivällä. 

– Tämä on porilaisille ainutlaatuinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan pääkirjaston tilojen suunnitteluun. Toivomme, että mahdollisimman moni kertoisi tarpeensa ja toiveensa joko avoimissa tapahtumissa tai sähköiseen kyselyyn osallistumalla, sanoo kirjastopalvelujohtaja Siina Vieri.  

Tarveselvitysvaihe tarjoaa kuntalaisille mahdollisuuden arvioida nykyisiä kirjaston käyttötapoja ja luoda uusi kirjasto, joka vastaa käyttäjiensä tulevaisuuden tarpeisiin. Tarveselvityshankkeessa selvitetään myös samassa kiinteistössä sijaitsevan Porin seudun kansalaisopiston tilatarpeita. 

 

Valokuva pääkirjastosta