Kuulutko riskiryhmään sairastua diabetekseen tai sairastatko raskausajan diabetesta?

Porin perusturva tarjoaa asiakkailleen uudenlaisen tavan ennaltaehkäistä diabeteksen kehittymistä digitaalisen Terve Päivä -palvelun kautta. Palvelun piiriin pääsevät asiakkaat, joiden terveydentilassa on havaittavissa muutoksia, jotka viittaavat diabeteksen kehittymiseen. Tällaisia muutoksia voivat olla esimerkiksi koholla oleva verensokeri, suurentunut painoindeksi ja vyötärönympärys tai raskausajan diabetes.

Tavoitteena on elämäntapamuutosten kautta pienentää diabetesriskiä ja hillitä jo puhjenneen sairauden etenemistä. Terve Päivä -palvelu ohjaa kohti pysyvää elintapamuutosta pala kerrallaan, motivoivasti ja tavoitteellisesti, asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen sopivalla tavalla.
 
Palvelu on täysin digitaalinen, joten se tekee diabeteksen hoidosta ajasta ja paikasta riippumatonta: palvelua voi käyttää mobiililaitteella tai tietokoneen internetselaimella missä ja milloin vain. Palvelun käyttö on asiakkaille maksutonta.
 
Palvelu on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä. Terve Päivä -palvelu sisältää audiovisuaalisia harjoitteita ja keinoja muutokseen sekä tutkimuksiin ja hoitosuosituksiin perustuvaa tietoa. Palvelu on lempeä, mutta tavoitteellinen ja motivoiva. Diabeteshoitajien jatkuva tuki on olennainen osa palvelua. Terve Päivä -palvelun tuottaa yhteistyössä DiabetesSara.
 
Kiinnostuitko? Porin perusturvan alueen asukkaana voit ilmoittautua palveluun täyttämällä oheisen lomakkeen (vaatii tunnistautumisen esim. pankkitunnuksilla). Jos sinulla on kysyttävää palvelusta, voit jättää tekstiviestillä soittopyynnön sairaanhoitajalle numeroon 044 701 1962.
 
Linkki lomakkeeseen löytyy myös pori.fi-osoitteesta, perusturvan sähköisten palveluiden listasta.

 

kuvassa nainen tietokoneella