Paris-Nord Cape Photo Adventure -kilpailu saapuu loppuviikosta Poriin

Miltä Pori näyttää 50 ulkomaalaisen valokuvaajan silmin? Tähän saadaan vastaus loppuviikolla, kun ryhmä ranskalaisia ja belgialaisia valokuvaajia rantautuu Poriin osana Paris-Nord Cape Photo Adventure -valokuvauskilpailua. Pori Photo Trophy -osakilpailun tehtävänantoon sisältyy muun muassa keskustaelämää, onnellisuutta ja porilaista perintöä.

Paris-Nord Cape Photo Adventure on nyt 20. kertaa järjestettävä kilpailullinen valokuvausseikkailu, jossa useat eri joukkueet matkaavat Pariisista Nordkappiin ja takaisin Pariisiin. Matkan varrella joukkueet pysähtyvät seitsemässä erilaisessa kohteessa, joissa he osallistuvat erilaisiin valokuvaamiskilpailuihin. Jokaisessa kohteessa järjestetään valokuvauskilpailu, jossa kilpaillaan ennakkoon määritellyissä teemoissa. Kilpailu alkoi 19. heinäkuuta Pariisista ja päättyy sinne 19. elokuussa. Reitti on kulkenut Saksan, Tanskan ja Norjan läpi Suomeen, jossa Poria ennen järjestettiin Inarissa kuvakilpailu. Matka käy takaisin Pariisiin Ruotsin, Alankomaiden ja Belgian läpi.

– Suomi, Pohjoismaat ja Pori ovat aina kiinnostaneet minua, kertoo tapahtuman perustaja ja järjestäjä, pitkän linjan toimittaja-tuottaja Philippe Boucher.

Boucher on vieraillut Suomessa useasti. Erityisesti Suomen luonto sekä suomalainen vieraanvaraisuus ovat tehneet häneen suuren vaikutuksen.

Porissa ryhmälle järjestetään Pori Photo Trophy -nimellä kulkeva osakilpailu. Joukkueille annetaan tehtävänanto ja vuorokausi myöhemmin tuomaristo valitsee parhaat valokuvat osakilpailun voittajiksi. Tuomaristo tulee koostumaan sekä ranskalaisista että porilaisista edustajista. Porilaista tuomarointia edustavat ainakin kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin sekä valokuvaaja Esko Pamppunen. Pori Photo Trophy -kilpailu käynnistyy torstaina 11. elokuuta kello 15 Eetunaukiolla ja päättyy perjantaina 12. elokuuta kello 19 myöskin Eetunaukiolla pidettävään palkintojenjakoon.

Pori Photo Trophyn tehtävänantoon kuuluu viisi eri teemaa. Teemoissa yhdistellään aiheita, joista Pori tunnetaan ja aiheita, joista Pori halutaan tuntea paremmin. Teemat ovat elämää Porin keskustassa, Suomen teollisin kaupunki, suomalainen onni, ihmisten ja luonnon yhteiselo Porissa sekä porilainen historia ja perintö. 

– Odotan mielenkiinnolla valokuvaajien tuloksia! Uskon, että tulemme näkemään oivaltavia taideteoksia asioista, joita porilaisine pidämme joko itsestäänselvyyksinä tai emme huomaa lainkaan. Ulkopuolisen katseen kautta tuttujen asioiden näkeminen tulee olemaan varmasti antoisaa, uskoo Porikortteleiden toiminnanjohtaja Mari Antikainen.

Pori Photo Trophy -kilpailun satoa pääsee myöhemmin ihastelemaan valokuvanäyttelyssä, joka on alustavasti suunniteltu avattavaksi syyskuun lopulla Porin päivän viikolla. Näyttelystä tiedotetaan myöhemmin lisää. Paris-Nord Cape Photo Adventure -tapahtumaa voi seurata sosiaalisessa mediassa Instragramissa @pariscapnord-tilillä.

 

Valokuva kävelykadusta