Porin ensimmäinen Kaupunkifoorumi-tapahtuma pureutuu keskustakehitykseen asiallisesti ja viihteellisesti

Porin päivän viikon torstaina 22. syyskuuta kauppakeskus IsoKarhun alakerrassa vietetään kaupunkimme historian ensimmäistä Kaupunkifoorumia – ja kaikki keskustan tulevaisuuden tärkeäksi kokevat kaupunkilaiset ovat tervetulleita. Tällä kertaa Kaupunkifoorumissa yhdistetään kaupunkikulttuurin teemaa niin asiapohjaisesti kuin elävän kaupunkikulttuurin kokemisella. Ilmoittautuminen on auki nyt!

Kaupunkifoorumi on konkreettinen toimenpide, jolla keskustakehityksen eteen työskentelevä toimintaryhmä haluaa aktivoida porilaisia. Toimintaryhmä koostuu Porin kaupungin eri alojen toimijoista, Porikortteleista, yrittäjistä, asukkaista sekä kulttuurivaikuttajista.

– Keskusta on elänyt vuosikausia murroksessa, minkä varmasti kaikki tiedämme. Uskomme kuitenkin, että tämän murroksen voi uudella ajattelulla, ideoinnilla ja kipinän löytämisellä kääntää myös positiiviseksi muutokseksi, kertoo Porikortteleiden toiminnanjohtaja Mari Antikainen.

Kaupunkifoorumi alkaa kello 14 ja jatkuu aina iltaseitsemään asti – mukaan voi tulla myös vain osaksi ohjelmaa. Illan aikana osallistujat pääsevät myös ennakkokierroksille sekä Ars Pori 22 -näyttelyyn että Pori Photo Trophy -valokuvanäyttelyyn. Ars Pori 22 -näyttely valtaa viime vuoden tapaan IsoKarhun tyhjät tilat tuoden kulttuurielämyksiä keskelle ihmisten arkipäivää. Pori Photo Trophy -valokuvanäyttelyssä puolestaan päästään tutustumaan ulkomaalaisten valokuvaajien silmin kotikaupunkiimme. Yleisölle Ars Pori 22 avautuu perjantaina 23. syyskuuta ja Pori Photo Trophy -näyttely lauantaina 24. syyskuuta.

Ohjelma:

13:30 Tervetulokahvit

14:00 Tilaisuuden avaussanat, toiminnanjohtaja Mari Antikainen, Porikorttelit

14:00-14:45 Miten Porin kaupunkikeskusta voisi toimia paremmin, kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg

14:45-15:00 Havaintoja Porista ja maailmalta, kulttuurituottaja Harri Sippola

15:00-16:00 Mainettaan parempi keskusta, nyt tehdään, mutta miten viesti saadaan perille, brändistrategi Jari Ullakko

16:00-16:15 Iltapäivän päätössanat

--

16-17:00 Porikorttelit Bar -tarjoilu

16:15-16:51 Musiikkia

17:00 Mentalisti Tommi Viikinkoski

n. 17:30- VIP-kierros Ars Pori 22 -näyttelyyn ja ennakkotutustuminen Pori Photo Trophy -valokuvanäyttelyyn

19:00 Tapahtuma loppuu

Jaakko on yksi kaupunkitaiteeseen erikoistuneen Helsinki Urban Art ry:n perustajista. Sen lisäksi hän konsultoi, järjestää tapahtumia ja työpajoja sekä tekee taideprojekteja ja tutkimusta. Blomberg on ollut perustamassa muun muassa Siivouspäivää ja Illallista taivaan alla.
Harri on porilaisen kulttuurin ja keskustatoiminnan monitoimija, joka on ollut mukana viime vuosien isoimmissa ja hienoimmissa projekteissa. Harri on myös toiminut projektipäällikkönä kansainvälisissä EU-hankkeissa, joihin Pori on päässyt pärisemään.
Jari on kansainvälisesti palkittu brändistrategisti ja luova johtaja. Hänellä on kolmen vuosikymmenen kokemus merkittävistä kansainvälisistä brändiprojekteista. ”Mainettaan parempi keskusta, nyt tehdään, mutta miten viesti saadaan perille? Markkinointi palveluna.” Aihetta lähestytään kansainvälisien esimerkkien avulla ja käytännönläheisillä ehdotuksilla.

Kaupunkifoorumi tapahtuu tällä kertaa kauppakeskus IsoKarhun alakertaan pystytettävässä Kaupunkiolohuone-tilassa. Kaupunkiolohuone on Ars Pori 22-taidenäyttelyn yhteyteen avautuva tila, joka on nimensä mukaisesti kaupunkilaisille suunnattu viihtyisä yhteinen olohuone. Kaupunkiolohuoneessa tullaan järjestämään muun muassa keikkoja, mutta sinne voi myös tulla viihtymään vapaasti omassa tai muussa seurassa myös.

Ilmoittaudu mukaan ensimmäiseen Kaupunkifoorumiin tästä linkistä. Etukäteen ilmoittautuville on tarjolla Ars Pori 22 -taidenäyttelyn oma maltainen yllätys, mutta Kaupunkifoorumiin on tervetullut myös ilman ilmoittautumista.

Kaupunkifoorumi-tapahtumia saattaa ilmestyä eri ajankohtina, erilaisilla teemoilla ja vaihteleviin paikkoihin. Niitä voi järjestää mikä tahansa taho, jolle tämä kaupunki on merkityksellinen.

 

Valokuva kävelykadusta