Kauppatorin yleissuunnitelmaan pääsee tutustumaan virtuaalilasien kautta

Kauppatorin valmistuneeseen yleissuunnitelmaan pääsee Porin päivän viikolla tutustumaan virtuaalilasien kautta palvelupiste Porinassa. Esittelytilaisuudet järjestetään Porin päivän lauantaina 24. syyskuuta ja tiistaina 27. syyskuuta. Yleissuunnitelmasta voi antaa palautetta myös syyskuun loppuun asti avoinna olevan kyselyn kautta.

Kauppatorin valmistuneeseen yleissuunnitelmaan on voinut tutustua kesän ajan. Palautekyselyyn on saatu vastauksia tähän mennessä 382. Kysely on avoinna syyskuun viimeiseen päivään asti, ja sen voi täyttää osoitteessa pori.fi/toripalaute. Kyselystä löytyvät linkit Tarinakarttaan, jossa suunnitelma esitellään kattavasti.  

– Yleissuunnitelman esittelyssä hyödynsimme Tarinakartta-työkalua, joka avaa monipuolisesti ja visuaalisesti kauppatorin suunniteltua tulevaisuutta. Tarinakartassa kaupunkilaiset ovat päässeet tutustumaan muun muassa 3D-kuviin ja videoon yleissuunnitelmasta, kertoo yhdyskuntasuunnittelija Sari Kivioja.  

Tarinakartan lisäksi torin yleissuunnitelmassa päästään hyödyntämään virtuaalimaailmaa. Syyskuussa palvelupiste Porinassa järjestettävissä esittelytilaisuuksissa on käytössä VR-malli, jota pääsee tutkimaan virtuaalilasien avulla. Näin siis uudistuvaan kauppatoriin ja sen uusiin toimintoihin voi tutustua virtuaalimaailmaan hyppäämällä. Koska virtuaalimalli toimii VR-lasien kanssa, voi tähän elämykseen tutustua ainoastaan paikanpäällä Porinassa.  

Kauppatorin yleissuunnitelmasta laadittuun virtuaalimalliin pääsee tutustumaan palvelupiste Porinassa lauantaina 24. syyskuuta kello 10–14 ja tiistaina 27.9. kello 16-18. Yleissuunnitelmasta voi myös silloin esittää kysymyksiä sekä sen esittelytavoista antaa palautetta. Paikan päällä ovat kauppatorin ohjausryhmässä mukana oleva yhdyskuntasuunnittelija Sari Kivioja ja viestintäsuunnittelija Sanna Aaltonen esittelemässä virtuaalimallia ja laadittua yleissuunnitelmaa.  

Kaupunki toivoo palautetta myös Tarinakartasta työkaluna. Palautetta voi antaa joko sosiaalisen median kanavissa, yleissuunnitelman esittelytilaisuuksissa Porinassa tai sähköpostitse osoitteeseen viestinta@pori.fi.  

Visit Porin asiakaspalvelu palvelee lauantaina kello 10–14. Tiistaina Visit Pori on avoinna poikkeuksellisesti kello 18 asti. Palvelupiste Porinan asiakaspalvelu sulkeutuu tiistaina normaaliaikataulun mukaisesti kello 16.  

 

mies jonka kasvoilla ovat virtuaalilasit ja käsissä ohjaimet