Lasten uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa ensi viikolla

Syyskaudella järjestetään jälleen lasten uimakouluja keskustan ja Meri-Porin uimahallissa. Uimakouluihin ilmoittautumista on porrastettu: leikkiryhmiin ilmoittaudutaan 27. syyskuuta, alkeisryhmiin 28. syyskuuta ja taitoryhmiin 29. syyskuuta kello 12 alkaen.

Ryhmien kuvaukset, tarkemmat aikataulut, hinnat sekä ilmoittautumislinkit löytyvät täältä.  

–  Kun lapselle valitaan uimakoulua, on tärkeää, että se vastaa lapsen uimataitoja. Lapsen kanssa kannattaakin käydä ensin testaamassa taidot, jonka jälkeen on helpompi valita tasoon sopiva uimakoulu. Kurssivarauksia ei kannata tehdä useampaa peräkkäin, vaan antaa lapsen taidoille aikaa kehittyä uimakoulun jälkeen. Paras tapa tähän on käydä itsenäisesti uimassa, vinkkaa liikuntapalveluiden esimies Johanna Kuusisto

Uimakoululaisille ja heidän vanhemmilleen tai saattajilleen suunnatut käytännönohjeet ovat uudistuneet.  

– Jatkossa vanhemmat saattavat lapsen puku- ja pesutilojen kautta altaiden vieressä olevalle merkitylle alueelle, josta uimaopettaja hakee lapset kootusti noin viisi minuuttia ennen varsinaisen uimakoulun alkamisaikaa. Vanhemmilla on hyvä olla puhtaat sisätossut, joilla liikkua puku- ja pesutiloissa. Esimerikiksi t-paidalla ja ihan normivaatteilla pärjää hyvin. Jos lapsi ei osaa itse suihkuttaa itseään, niin vanhemmalla pitää olla uimapuku, mikäli auttaa lasta, mutta lähtökohtaisesti uimakouluun tulijan tulisi osata kastella ja pestä itsensä suihkun alla. Uimakoulukerran käynnistyttyä vanhempi siirtyy kahvioon tai mikäli hän on maksanut uimahallimaksun, hän voi mennä itse uimaan, kertoo Kuusisto.  

Saattaja ei voi jäädä allastiloihin. Poikkeustapaukset sovitaan erikseen. Lisätietoja uusista käytännöistä löytyy täältä.  

Kaikki uimakoulut ovat tarkoitettu ensisijaisesti porilaisille lapsille. Ilmoittautuminen tapahtuu Porin kaupungin verkkokaupan kautta. Osallistumismaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  

 

Uimakoululaisia keskustan uimahallissa