Syys-lokakuussa runsaasti tapahtumia ikääntyneille

Ikäystävällinen Pori -hanke järjestää yhteistyössä eri toimijoiden syksyn aikana mielenkiintoisia ja kivoja tapahtumia iäkkäille.

Iäkkäiden vaikuttamispäivät järjestetään syys-lokakuun vaihteessa. Tapahtumaan toivotaan iäkkäitä piipahtamaan kahville ja kertomaan mielipiteensä, ehdotuksensa ja toiveensa teemalla: Millainen on sinun ikäystävällinen kaupunkisi? Luvassa on rentoa, mukavaa yhdessä jutustelua ja pientä tarjoilua. Iäkkäiden vaikuttamispäivät järjestetään: Ulvilassa Kohtaamispaikka Santrassa 28.9.2022, Porissa Yhteisötalo Otavassa 5.10.2022 ja Merikarvialla Kunnantalolla 12.10.2022.

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenviikkoa vietetään 3.-10.10.2022. Tämä on maassamme pisimpään juhlittu valtakunnallinen teematapahtuma. Tänä vuonna teemana on yhdessä luontoon, joka iän oikeus. Vanhustenviikolla myös Pori on täynnä iäkkäille järjestettyjä hienoja ja mukavia tapahtumia. Katso ohjelmakooste alta. Tapahtumia järjestävät mm. Porin kaupungin sivistystoimialan kulttuuriyksikkö, Porin kaupungin liikuntayksikkö, Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisa, Porin seurakuntayhtymä ja Ikäystävällinen Pori -hanke.

Osana vanhustenviikkoa järjestetään Porissa myös Vie vanhus ulos -päivä 3.10.2022, jolloin haastetaan kaikki ulkoilemaan tukea ja seuraa kaipaavan iäkkään kanssa. Teemapäivä on osa vanhusten viikkoa ja ulkoillessa iäkkään kanssa osallistut valtakunnalliseen Vie vanhus ulos – kampanjaan, josta voit lukea lisää https://www.vievanhusulos.fi/ -sivuilta. Lenkin varrella voit piipahtaa yhteisessä tapahtumassamme Ystävyydenaukiolla, Kirjurinluodossa. Tossut ja tassut -vapaaehtoistoimijat ovat myös paikalla esittäytymässä. Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua ohjattuihin liikuntatuokioihin ja nuotio on sytytetty, joten tapahtumassa on makkaranpaistomahdollisuus. Tervetuloa tapahtumaan, koe ja jaa hyvää mieltä! Tapahtuman järjestävät Ikäystävällinen Pori -hanke yhteistyössä Porin seurakuntayhtymän, Porin liikuntayksikön ja Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin!

 

Kuvassa kerrottu vanhusten viikon ohjelmatarjontaa