Kirjallisuutta ja digitaitoja – kirjasto toivottaa tervetulleeksi Vanhustenviikon monipuoliseen ohjelmaan

Porin kirjastoissa on Vanhustenviikolla 3.-6.10. mahdollisuus nauttia monipuolisesta kattauksesta ohjelmaa. Tarjolla on tapahtumia liittyen kirjallisuuteen, runouteen, musiikkiin, hyvinvointiin ja digitaitoihin.

Maanantaina 3.10. klo 10 saat parhaat vinkit kaatumisen ehkäisyyn, kun Porin liikuntayksikön neuvoja tulee pääkirjaston Kokoustilaan pitämään luentoa aiheesta.

Tiistaina 4.10. kirjastoissa vietetään SeniorSurf -päivää, jolloin pureudutaan digitaalisen maailman haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Pääkirjaston aikuisten osastolla pääset tutustumaan Omaolo-verkkopalveluun klo 12.30-14 Porin perusturvan johdolla. Pankkipulmiin saat opastusta pääkirjaston aulassa klo 14-16, kun Nordean, OmaSäästöpankin, S-Pankin ja Osuuspankin edustajat neuvovat kävijöitä. Ota mahdollisuuksien mukaan oma laitteesi ja pankkitunnukset mukaan!

SeniorSurf-päivänä saat myös henkilökohtaista digiopastusta pääkirjastossa sekä Pihlavan, Noormarkun, Itätuulen ja Ruosniemen lähikirjastoissa. Pääkirjaston opastusaika on klo 10-15 ja siihen varataan aika etukäteen numerosta 044 701 5810. Pihlavan, Noormarkun ja Itätuulen kirjastojen digiopastus on klo 11-13 ja Ruosniemen kirjaston digiopastus klo 13-14.30. Lähikirjastojen opastuksiin ei tarvitse varata aikaa.

Keskiviikkona 5.10. hypätään kirjallisuuden maailmaan, kun kirjastonhoitaja Elisa Harjunpää vinkkaa kiinnostavaa ja tuoretta kaunokirjallisuutta pääkirjaston aikuisten osastolla klo 17-17.45. Ilta jatkuu runouden ja akustisen kitaramusiikin merkeissä pääkirjaston lehti- ja musiikkiosastolla klo 18, kun Pauli Karmala lukee runojaan ja kitaristi Tomi Paldanius imeyttää aatokset vielä syvemmälle kuulijain tajuntaan vetäisemällä loputtomasta repertuaaristaan tunnelmaan nivoutuvia klassikoita vuosikymmenten varrelta. Keskiviikon tapahtumiin ovat seniorien lisäksi tervetulleita muutkin kiinnostuneet ikään katsomatta.

Torstaina 6.10. klo 13-14.30 pääkirjaston digituokiossa Seminaarihuone 1:ssä kuullaan netin tietoturvasta ja yksityisyydestä, kun Suvi Soukki-Laine Porin seudun kansalaisopistosta kertoo, miten verkossa voi asioida turvallisesti. Digituokio järjestetään yhteistyässä Porin seudun kansalaisopiston kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit torstaina klo 13-15 tulla laulamaan ja kahvittelemaan musiikkiosaston flikkojen kanssa pääkirjaston Kokoustilassa järjestettävään seniorikaraokeen.

Torstai-iltana klo 18-19.30 taiteentutkija ja tietokirjailija Liisa Väisänen luennoi aiheesta Italialainen ooppera. Paikka on Porin seudun kansalaisopiston auditorio (Gallen-Kallelankatu 14, pohjakerros). Luennolla käydään läpi italialaisen oopperan historia ja sen suuret nimet. Luento on maksuton ja suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille - tervetuloa! Max. 120 osallistujaa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porin seudun kansalaisopisto, Società Dante Alighieri di Pori ja Porin kaupunginkirjasto.

Vanhustenviikko on valtakunnallinen teematapahtuma, jonka on laittanut alulle Vanhustyön keskusliitto. Porin kaupunginkirjasto toivottaa toivottaa lämpimästi tervetulleeksi osallistumaan teemaviikon ohjelmaan!

 

Valokuva pääkirjastosta