Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontaillat 2.11., 9.11. ja 14.12.2022

Syksyn korjausneuvontailloissa aiheina Korjausavustukset, Kuistit ja Verannat ja Hirsikorjaukset

Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään korjausneuvontailtoja alustuksineen kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun. Lokakuun neuvontailta pidetään kuitenkinn tänä syksynä ennakkotiedoista poiketen vasta 2.11. Korjausneuvontaillat pidetään Toivon punaisessa Piharivissä tai etänä Teamsissä. Asiantuntija-alustuksen jälkeen vapaamuotoista keskustelua.

KORJAUSAVUSTUKSET 2.11.2022  KLO 17.00-18.30 TOIVON PUNAISESSA PIHARIVISSÄ 

Museovirasto ja Varsinais-Suomen ELY-keskus jakavat avustuksia kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten välttämättömiin korjauksiin. Tänä vuonna hakuajat ovat: Museovirasto 17.10.-30.11.2022, ELY 18.10.-30.11.2022. Teemaillan aikana käsitellään mm. sitä, kuka voi hakea avustuksia, millaisiin kohteisiin, mihin toimenpiteisiin avustuksia voi hakea ja miltä taholta avustuksia kannattaa hakea. Alustajana rakennuskonservaattori Kalle Virtanen.

KUISTIT JA VERANNAT, ETÄNÄ TEAMSISSÄ 9.11. KLO 17-18.30

Teemaillan aikana kerrotaan kuistien historiasta ja esitellään erilaisia kuistityyppejä sekä käsitellään myös niiden korjausta. Alustajana intendentti Tuulikki Kiilo. Neuvontailta järjestetään Teamsin välityksellä suorana, sitä ei tallenneta. Tilaisuus on maksutonpaikan varaus verkkokauppa.pori.fi. Liittymislinkki lähetetään sähköpostitse muutama päivä ennen luentoa. Osallistujamäärää ei ole rajoitettu. Lisätietoja: Tuulikki Kiilo, p. 044 701 1051, tuulikki.kiilo@pori.fi

HIRSIKORJAUKSET 14.12. KLO 17-18.30  TOIVON PUNAISESSA PIHARIVISSÄ

Hirrestä rakentamisella on Suomessa pitkät perinteet. Yksinkertainen rakenne ja materiaali mahdollistavat hirsirakennuksen ylläpitämisen ja korjaamisen. Korjattavuutensa ansiosta hirsitalo voi kestää vuosisadasta toiseen. Vanhan hirsirakennuksen remontti edellyttää kuntoarvion tekemistä, tarvittavien toimenpiteiden kartoittamista ja niiden toteuttamista hyviä korjaustyön periaatteita noudattamalla. Teemaillassa käsitellään hirsirakennuksen kuntoarvion tekemistä, yleisiä hirsirakennuksen rungon korjaustyön periaatteita ja työohjeita.  Alustajana rakennuskonservaattori Kalle Virtanen.  

Korjausavstukset rakennusperinnön hoitoon