Pop up -kirjasto jalkautuu WinNovan kampukselle kuulemaan nuorten toiveita

Ammattikoululaisille suunnatun lukutaitohankkeen alussa kirjasto tuodaan sanamukaisesti asiakkaidensa luokse, kun pop up -kirjasto jalkautuu WinNovan Porin kampukselle 22.–24. marraskuuta.

Kolmipäiväisen kirjaston valikoimasta löytyy luettavaa tietokirjoista kertomakirjallisuuteen ja pelattavaa uutuuksista perinteisiin lautapeleihin. Kirjat ja pelit ovat normaalisti kirjastokortilla lainattavia, ja ne voi palauttaa kaikkiin Satakirjastoihin. Kirjastoon voi myös jäädä paikan päälle pelaamaan, oleilemaan ja lukemaan. Opiskelijat voivat myös osallistua arvontaan kertomalla mielipiteensä kirjaston palveluista. Pop up -kirjasto on osa Etsivää ja kokeilevaa lukutaitotyötä ammattikoululaisille -hanketta. Pop up -päivät huipentuvat ammattikoulun opiskelijoille järjestettävään iltatapahtumaan.

– Mahtavaa, että Porin kaupunginkirjaston ja WinNovan hyvä yhteistyö jatkuu ja saa uusia muotoja. Me WinNovan henkilöstö olemme ilman muuta mielellämme mukana, kun lähdetään kehittämään uusia muotoja opiskelijoidemme lukutaidon ja lukuharrastuksen edistämiseksi, iloitsee äidinkielenopettaja Päivi Nieminen.

Tänä syksynä Porin kirjastolla alkaneessa hankkeessa pyritään edistämään ammattikoululaisten laaja-alaista lukutaitoa sekä lisäämään tietoa kirjaston palveluista. Lukemisinnon ja kirjastopalveluiden tuntemuksen tukeminen on avainasemassa tasa-arvoisten mahdollisuuksien takaamisessa. Siksi hankkeen ensimmäisinä toimina kartoitetaan nuorten ajatuksia mukaansatempaavasta ja tarpeellisesta lukutaitotyöstä. 

Kirjasto jalkautuu WinNovan Tekniikantien kampuksen palvelukadulle. Pop up -kirjasto palvelee opiskelijoiden lisäksi myös muuta yleisöä. Kampukselle rantautuvat kirjojen ja pelien lisäksi hanketyöntekijä Anna Heinonen sekä kulttuurisen nuorisotyön koordinaattori Tiina Tommila, joiden kanssa voi pelailla ja työstää lukutaitoideoita.

Hankkeen tavoite on löytää uusia lukutaitotyön muotoja, jotka puhuttelevat ammattikoululaisia. Ensin nuorten kanssa ideoidaan uusia tapoja lisätä ja ylläpitää monialaista lukutaitoa ja tämän jälkeen ideoita testataan käytännössä. Lopulta toimivimmat kokeilut juurrutetaan osaksi kirjaston palveluita. Hanke toteutetaan yhteistyössä Porin kaupunginkirjaston, Länsirannikon koulutus ry eli WinNovan ja Porin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön kanssa. Hanketta rahoittaa Lounais-Suomen aluehallintovirasto.

 

Kirjaston kirjat