Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Rakennuskulttuuritalo Toivo 20 vuotta

Rakennuskulttuuritalo Toivo 20 vuotta

(20.08.2015 08:55 Marleena Lammikko / päivitetty 20.08.2015 09:04)

Satakunnan Museon korjausrakentamiskeskus, Rakennuskulttuuritalo Toivo, täyttää 20 vuotta 1.9.2015. Synttäreitä vietetään kuitenkin hiukan aikaisemmin, perjantaina 21.8. kaikille avoimena yleisötapahtumana

Synttärijuhlat alkavat klo 16.00, jolloin avataan valokuvanäyttely Toivo 20 vuotta. Näyttely koostuu Toivon rakennuksista ja pihapiiristä

parikymmentä vuotta sitten otetuista kuvista, jotka on ”ripustettu” näyttelyksi kuvien alkuperäisille ottopaikoille.

Kello 17.00-18.30 kolme vanhan talon asukasta tulee kertomaan omasta vanhasta talostaan. Ensimmäisenä kertoo Porin kuudennen osan Nummi-yhtiön asukas, kuvataitelija TaM Henry Merimaa siitä, minkälaista on asua yli satavuotiaassa taloyhtiössä. Toinen kertoja on pitkän linjan vanhojen talojen puolustaja, Suomen rakennusperinteen ystävät ry:n puheenjohtaja Viri Teppo-Pärnä Paimion vanhasta pappilasta. Kolmas tarinoija on Tl Lapin Kodiksamiin muutama vuosi sitten asettunut runoilija Heli Laaksonen.

kuva Korsmanni on kunnostettu upeaan kuntoon

Illalla klo 22.00 Toivon pihassa on vielä Kinokellarin yönäytös, jossa esitetään yksi kotimaisen elokuvan klassikoista, Kaasua komisario Palmu.

Toivon synttäripäivän tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton ja paikalle toivotetaan tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Syksyn aikana Toivo järjestää myös monia muita tapahtumia mm. luennon ja työpajan siitä miten voi löytää tietoa vanhan talon historiasta. Intendentti Tuulikki Kiilon luento järjestetään Satakunnan Museon Pajassa keskiviikkona 2.9. ja aiheeseen liittyvä työpaja Porin seudun kansalaisopiston tietokoneluokka Plakkarissa torstaina 3.9. Työpajaan on rajoitettu osallistujamäärä ja etukäteisilmoittautuminen.

kuva Toivon pihapiirissä oleva Korsmannin talo 20 vuotta sitten


Asiasanat: Työ
Hakusana