Etusivu > Kaupunginkirjasto

Presidentinvaalien ennakkoäänestys kirjaston toimipisteissä

Presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikkoina toimivat pääkirjasto sekä Sampolan ja Reposaaren kirjastot. Lisäksi kirjastoauto kiertää liiikkuvana äänestyspaikkana. Katso kaikki Porin ennakkoäänestyspaikat ja niiden aukiolot.

Verkkokirjastossa voi nyt maksaa maksuja ja tallentaa lainahistoriaa

Satakirjastojen verkkokirjastossa on nyt mahdollista maksaa maksuja verkossa. Siellä voi myös kytkeä päälle oman lainahistorian tallennuksen, joka kerää talteen tiedot lainatuista teoksista.

Pori 460 vuotta -näyttely

Porin 460-vuotisnäyttely on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 8. - 27.1.

Lukuhaaste 2018

kuva


Tule mukaan kirjaston lukuhaasteeseen ja voita palkintoja! Lisätietoja löydät täältä..

Kielikahvila PUHUU

kuva


Suomen kielen keskustelupiiri kokoontuu tiistaisin 9.1.-29.5.2018 klo 16-17 Porin pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuone 1:ssä.

Kokoontuminen 13.2. ja 17.4. poikkeuksellisesti Monikulttuuriyhdistyksen Kansainvälinen kohtaamispaikka -tilassa, Isolinnankatu 24.

Sinun ei tarvitse puhua suomea sujuvasti, mutta toivomme, että osaat sitä hiukan ennestään.

Puhumme ja kahvittelemme yhdessä. Rohkeasti mukaan! Tuo kaverisikin!

Lisätietoja saat lähettämällä postia osoitteeseen merja.kalliomaki@pori.fi tai tulemalla paikalle tiistaisin.

TERVETULOA!

Työväen vallankumous 1918 -luento

Pirkko Turpeinen-Saari luennoi aiheesta Työväen vallankumous 1918 keskiviikkona 17.1. kello 18 pääkirjaston kokoustilassa.

Käsitöitä ja novelleja

Puikkojen kilinän lomassa kuunnellaan käsityövinkkejä ja brittitarinoita.

kuva

Pääkirjastoon tulostuspalvelu mobiililaitteille

kuva


Pääkirjastossa voi nyt tulostaa omilta mobiililaitteilta. Tulostus tapahtuu Princh-sovelluksella tai print.princh.com -nettisivulta. Sovellus on saatavilla Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista. Tulosteet ovat A4-kokoa ja mustavalkoisia. Yhden sivun hinta on 40 senttiä. Maksun voi maksaa itse maksukortilla tai kirjaston palvelutiskillä. Käytettävissä olevat tulostimet ovat 1. kerroksen tietopalvelussa ja 2. kerroksen lehti- ja musiikkiosastolla.

Asianajajapäivystys tauolla

Pääkirjastossa pidettävä asianajajapäivystys on nyt tauolla ja jatkuu taas tammikuussa.

Kirjasto esittelee ideoita helpompaan elämään

kuva

Helpompi elämä -hanke tuo kirjastoon esille uusia, ihmisten elämää helpottavia ideoita ja innovaatioita. Innovaatio voi olla palvelu, sovellus tai tuote, kunhan se on esiteltävissä kirjaston tilassa eikä vaadi suuria puitteita toimiakseen. Jos sinulla tai yritykselläsi on tällainen tarjolla, niin ilmoittaudu tällä lomakkeella. Lisätietoja saat Janna Salolta (puh. 044 701 7828 tai janna.salo@pori.fi).

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste

Maahanmuuttajien neuvontapiste Maine palvelee pääkirjaston toisessa kerroksessa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9-16.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin


Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.