Etusivu > Kaupunginkirjasto

Rajoituksia kirjaston palveluissa joulukuun aikana

Kirjaston palveluissa on tilapäisiä rajoituksia joulukuussa 2017. Rajoitukset johtuvat Satakirjastojen uuden lainausjärjestelmän käyttöönotosta. Kirjastoissa ei voi lainata, uusia tai varata aineistoa eikä tehdä tiedonhakuja 9.–18.12. Osa toimipisteistä on kuitenkin auki supistetuin aukioloajoin. Verkkokirjasto on pois käytöstä 9.12.2017 - 1.1.2018 välisen ajan.

Porin kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet sekä Nakkilan kirjasto ovat kiinni la 9.12., la 16.12. ja ma 18.12.

Lyhennetyin aukioloin asiakkaita palvelevat 11.–15.12 pääkirjasto, Nakkila, Noormarkku, Pihlava ja Sampola. Pääkirjasto on avoinna ma-pe klo 9–17, Nakkilan, Noormarkun ja Pihlavan kirjastot ma–pe klo 11–17 ja Sampolan kirjasto ma–pe klo 9–14.

Muut Porin kirjaston toimipisteet ovat kiinni 9.-18.12. välisen ajan, myöskään kirjastoauto ei aja.

Katso tarkempia tietoa kirjastojen aukioloajoista ja palveluista

Käsitöitä ja novelleja -piiri

Tervetuloa kuuntelemaan Kirsin käsityövinkkejä ja amerikkalaisia tarinoita.

kuva

FT, kirjallisuudentutkija Marita Hietasaaren luento

kuva


Marita Hietasaari luennoi aiheesta Uusi historiallinen romaani ja kertomuksia sodasta tiistaina 21.11. pääkirjaston kokoustilassa klo 18. Tapahtuma kuuluu Suomen juhlavuoden Tavallisen ihmisen historia -luentosarjaan.

Luento Italian nähtävyyksistä

kuva


FT, taidehistorioitsija Liisa Väisänen saapuu taas luennoimaan Porin kirjasto-opistotalolle torstaina 23.11. kello 18.00 – 19.30. Tällä kertaa Väisänen paneutuu kymmeneen Italian "pakolliseen" nähtävyyteen, kuten Sepinon arkeologiseen alueeseen, Rooman Nykytaiteen museoon, Priscillan katakombeihin ja Apuliassa sijaitsevaan Castel del Monte linnaan. Luennon järjestävät yhteistyössä Porin kesäyliopisto, Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto ja Societa Dante Alighieri di Pori -yhdistys.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Asianajajapäivystys

Asianajajapäivystys on keskiviikkoisin klo 17 pääkirjaston 2. kerroksen pienessä neuvotteluhuoneessa.

Tilapäisten aukiolorajoitusten vuoksi syksyn viimeinen asianajajapäivystys pidetään 29.11.

CygnaeusCataCuvis - oppilasnäyttely pääkirjastossa

kuva

CygnaeusCataCuvis - Cygnaeuksen koulun kuvataideluokkien oppilasnäyttely on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 14. – 25.11. Koulun kuvataideluokkien perinteinen vuosinäyttely on koottu juhlavuoden teemaan ja on Suomi 100 -tapahtuma.

Pääkirjastoon tulostuspalvelu mobiililaitteille

kuva


Pääkirjastossa voi nyt tulostaa omilta mobiililaitteilta. Tulostus tapahtuu Princh-sovelluksella tai print.princh.com -nettisivulta. Sovellus on saatavilla Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista. Tulosteet ovat A4-kokoa ja mustavalkoisia. Yhden sivun hinta on 40 senttiä. Maksun voi maksaa itse maksukortilla tai kirjaston palvelutiskillä. Käytettävissä olevat tulostimet ovat 1. kerroksen tietopalvelussa ja 2. kerroksen lehti- ja musiikkiosastolla.

Kirjasto esittelee ideoita helpompaan elämään

kuva

Helpompi elämä -hanke tuo kirjastoon esille uusia, ihmisten elämää helpottavia ideoita ja innovaatioita. Innovaatio voi olla palvelu, sovellus tai tuote, kunhan se on esiteltävissä kirjaston tilassa eikä vaadi suuria puitteita toimiakseen. Jos sinulla tai yritykselläsi on tällainen tarjolla, niin ilmoittaudu tällä lomakkeella. Lisätietoja saat Janna Salolta (puh. 044 701 7828 tai janna.salo@pori.fi).

Satakuntaa sadan vuoden sanoin - syksyn esitykset

kuva

Teatterillinen runo- ja tekstiesitys Satakuntaa sadan vuoden sanoin on nähtävissä loppuvuoden aikana seuraavasti:

  • maanantai 27.11. Sampolan kirjasto kello 17 ja Käppärän kirjasto kello 18
  • maanantai 4.12. Ahlaisten kirjasto kello 17 ja Reposaaren kirjasto kello 18.15
  • tiistai 5.12. Ruosniemen kirjasto kello 18
  • maanantai 11.12. Lavian kirjasto kello 18


Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa

Lavian kirjasto muuttanut uusiin tiloihin

Lavian kirjasto sijaitsee nyt Suomelan koululla (Tampereentie 19). Kirjaston aukioloajat ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 13-18 ja muina arkipäivinä kello 10-15.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste

Maahanmuuttajien neuvontapiste Maine palvelee pääkirjaston toisessa kerroksessa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9-16.

Seniorien älypuhelin- ja tablettipiiri

Seniorien älypuhelin- ja tablettipiiri kokoontuu pääkirjastossa tiistaisin kello 13-14.30. Piirissä saat apua ja vinkkejä oman laitteesi käyttöön. Tukea älylaitteiden käytössä saat muilta piiriläisiltä sekä kirjaston henkilökunnalta. Ota mukaan oma puhelimesi tai tablettisi. Tarvittaessa saat lainaksi myös kirjaston tabletin. Piiri kokoontuu pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuone 2:ssa.


A Good Start Language Café / Hyvä alku -kielikahvila


Time: on Tuesdays 5 Sep – 12 Dec, at 6.00 – 7.30 pm, continues possibly in spring 2018

Place: Pori Public Library and WinNova, Pori

Target group: : Foreign students of Satakunta educational institutions who wish to receive information about Pori and to practice Finnish language through discussion.

The training is free of charge.

More information


Aika: Tiistaisin 5.9. - 12.12.2017 klo 18.00-19.30, jatkuu mahdollisesti keväällä 2018

Paikka: Porin kaupungin pääkirjasto ja WinNova, Pori

Kohderyhmä: Oppilaitosten ulkomaiset opiskelijat ja muut, jotka haluavat saada tietoa Porista ja harjoitella suomen kieltä keskustelemalla.

Koulutus on ilmainen.

Lisätietoa

Kirjojen Suomi -101 kirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta

kuva

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Jokaiselta itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja, joka on luettavissa myös verkossa. Tutustu kokoelmaan tästä. Voit myös kokeilla Kirjakoneella, mikä näistä teoksista sopisi juuri sinulle.

Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.
Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.