Etusivu > Kaupunginkirjasto

Fantasiaa ja flooraa

Porin suomalaisen yhteislyseon koulun kuvataideluokkien kevätnäyttely 2016 pääkirjaston lasten ja nuorten osasto 26.4. – 14.5.

Kysely Porin kirjastoauton palveluiden kehittämiseksi

Porin kirjastoauto palvelee asiakkaitaan viitenä päivänä viikossa kahdessa vuorossa. Uusi kirjastoauto aloitti liikennöintinsä 4.1.2016. Nykyaikainen kirjastoauto mahdollistaa monipuoliset palvelut, ja henkilökunta onkin innokas kuulemaan juuri Sinun mielipiteesi siitä, mitä palveluja autossa tulisi tarjota. Varaa siis hetki aikaa (n. 10 min) vastataksesi tähän kyselyyn. Voit myös osallistua lahjakorttien arvontaan. Siirry kyselyyn tästä.

Eurooppa-päivä

Europe Direct Satakunta jakaa EU-aiheista tietoutta Porin pääkirjastossa maanantaina 9.5. kello 9 - 20. Satakuntaliiton edustaja on paikalla kello 9 - 11 ja 18 - 20

Pe(i)lipallon alla

Tule kokeilemaan tanssi- ja urheilupelejä yhdessä lastenosaston Tiinan ja Arjan kanssa
lauantaina 14.5. klo 9 - 15.
Tärkeintä ei ole voittaminen vaan se, että on kivaa!
Tervetuloa koko perheellä kokeilemaan!

Leffaperjantai

Pääkirjastossa esitetään elokuva koululaisille joka kuukauden ensimmäinen perjantai klo 15.
Elokuva esitetään pääkirjaston 2. kerroksessa.
Seuraava leffaesitys perjantaina 6.5.
Lisätietoja lastenosastolta p. 044 701 5819

Porin taidekoulun iltalinjan kevätnäyttely kirjastossa ja taidekoululla

Näyttely on esillä 26.4.–7.5.2016 pääkirjastossa sekä Porin taidekoulussa, Gallen-Kallelankatu 10. Näyttely on avoinna kirjaston ja taidekoulun aukioloaikojen mukaan. Helatorstaina 5.5. kirjasto ja taidekoulu ovat kiinni. Näyttelyn avajaiset on kirjastolla tiistaina 26.5. klo 18 – 18.30.

Taidekoulun aikuisten iltalinjan kevätnäyttelyssä on teoksia lukuvuodelta 2015–2016. Esillä on muun muassa piirustuksia, maalauksia, taidegrafiikkaa sekä keramiikan ja kuvanveiston teoksia.

MAINE Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste sijaitsee kirjaston 2. kerroksessa. Avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-12.30 ja 13.30-16.30.

Kirjastomummu tai -vaari kirjastossa

Kirjastomummu tai -vaari päivystää pääkirjaston lastenosastolla keskiviikkoisin klo 14.30-16.00.
Hänen kanssaan voi pelata, viettää aikaa, lukea ja jutella.

Maksuton lakineuvonta

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa. Lakineuvontaa on saatavilla aina keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lue lisää lakineuvonnasta.

Uusi e-lehtipalvelu Zinio otettu käyttöön

E-lehtipalvelu Zinio tarjoaa viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina. Luettavissa ovat esimerkiksi Cosmopolitan, Elle, Men´s Health ja Newsweek. Näiden lisäksi löytyy mm. talouslehtiä, tiedelehtiä, harrastelehtiä, nuortenlehtiä, urheilulehtiä sekä käsityö- ja sisustuslehtiä. Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Ladattujen lehtien lukemiseen ei tarvita verkkoyhteyttä.

Satakirjastojen e-lehtikokoelma on osoitteessa rbdigital.com/sata. Siellä voi luoda kirjastokortin numerolla tunnuksen, jonka jälkeen lehdet ovat käytettävissä. Jos tunnuksen tekee kirjaston tiloissa, niin kirjastokortin numeroa ei tarvita. Lehtiä voi sen jälkeen lukea joko nettiselaimella tai lataamalla ilmaisen Zinio for Libraries sovelluksen Applen App Storesta tai Google Play -kaupasta.

E-kirjoina nyt myös lasten ja nuorten kirjallisuutta

Kirjaston e-kirjakokoelmaan on hankittu e-kirjoja myös lapsille ja nuorille. Tutustu e-kirjojen koko valikoimaan tässä osoitteessa. Kirjastosta löytyy yhteensä lähes 900 eri e-kirjaa, jotka ovat lainattavissa kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.