Etusivu > Kaupunginkirjasto

Kirjaston kesäaukioloajat

Katso aukioloajat täältä

Sanojen Satakunta -näyttely

Sanojen Satakunta Turun kirjamessuilla -näyttely on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 23.8. - 3.9.

kuva

Kirjojen yö pääkirjastossa torstaina 1.9. - Luonnonrauhaa ja kauhunväristyksiä!

Porin kaupunginkirjasto ja Taiteen edistämiskeskus tarjoavat torstai-iltana 1.9. Kirjojen yön.

kuva
Aika ja paikka
Ohjelma
17 - 18
Lastenosasto
Noita Kutilan Manta viihdyttää lapsia laulaen ja tarinoiden

17.30 - 18
Aikuisten osasto
Turun Kirjamessujen Satakunta-teema. Maakuntajohtaja Pertti Rajala kertoo syksyn suurtapahtumasta. Haastattelija läänintaiteilija Karoliina Suoniemi.
18 - 19
Auditorio
Luonnon äärellä. Luontotoimittaja Kimmo Ohtonen, tietokirjailija Hannes Tiira ja luontokirjailija Suvi Vehmanen. Haastattelija kirjastonhoitaja Heikki Erkinaro.
18 - 19
Aikuisten osasto
Runoiltama. Runojaan lukevat ja runoudesta keskustelevat runoilijat Vilja-Tuulia Huotarinen, Arja Palonen ja Pauli Karmala. Keskustelua johtaa Karoliina Suoniemi.
19 - 20
Aikuisten osasto
Kauhua ja kansanperinnettä - keskustelu. Kirjailijat Satu Mattila-Laine, Mervi Heikkilä ja Jenna Kostet. Haastattelija Karoliina Suoniemi.
19 - 20
Auditorio
Runeberg-palkittu Tapio Koivukari haastattelussa. Haastattelija Heikki Erkinaro.
20 - 21
Aikuisten osasto
Voimasanoja – keskustelu voimasta ja vallasta: kirjailijat Hanna-Riikka Kuisma, Taina Teerialho, Iida Rauma ja Anu Kaaja. Haastattelija Karoliina Suoniemi.
20 - 21
Kokoustila
Draculan jalanjäljillä tietokirjailija ja tutkija Tuomas Hovin kanssa. Haastattelija Heikki Erkinaro.
21 - 22
Aikuisten osasto
Dekkaristit lauteilla: kirjailijat Seppo Jokinen ja Arttu Tuominen. Haastattelija Heikki Erkinaro.
21 - 22
Auditorio
Shakespearen naiset sanoin ja sävelin – musiikillinen esitys, taiteilija Elina Mustonen.
22 - 23.30
Sisäpiha
Ulkoilmaelokuva Poika eli kesäänsä. Perustuu F.E. Sillanpään romaaniin Elämä ja aurinko. Ohjaus Roland af Hällström, 1955.
17 -22
Aula
Kirjamyyntiä

Shakespearen naiset sanoin ja sävelin

Pääkirjaston auditoriossa Kirjojen yönä 1.9. klo 21-22. Lavalla Elina Mustonen.

kuva


Esitys tuo esiin Shakespearen naisten moninaisuuden ja hänen kielensä loputtoman kauneuden suomen kielellä.

Leffaperjantai

Pääkirjastossa esitetään elokuva koululaisille joka kuukauden ensimmäinen perjantai klo 15. Elokuva esitetään pääkirjaston 2. kerroksessa. Seuraavat esitykset ovat 2.9. ja 7.10. Lisätietoja lastenosastolta p. 044 701 5819.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.

Maksuton lakineuvonta kesätauolla

Maksuton lakineuvonta on tauolla kesäkuukausien ajan. Lakineuvonta alkaa taas 7. syyskuuta ja jatkuu joka keskiviikko kello 17-18. Lue lisää lakineuvonnasta.

E-lehtipalvelu Zinio

E-lehtipalvelu Zinio tarjoaa viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina. Luettavissa ovat esimerkiksi Cosmopolitan, Elle, Men´s Health ja Newsweek. Näiden lisäksi löytyy mm. talouslehtiä, tiedelehtiä, harrastelehtiä, nuortenlehtiä, urheilulehtiä sekä käsityö- ja sisustuslehtiä. Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Ladattujen lehtien lukemiseen ei tarvita verkkoyhteyttä.

Satakirjastojen e-lehtikokoelma on osoitteessa rbdigital.com/sata. Siellä voi luoda kirjastokortin numerolla tunnuksen, jonka jälkeen lehdet ovat käytettävissä. Jos tunnuksen tekee kirjaston tiloissa, niin kirjastokortin numeroa ei tarvita. Lehtiä voi sen jälkeen lukea joko nettiselaimella tai lataamalla ilmaisen Zinio for Libraries sovelluksen Applen App Storesta tai Google Play -kaupasta.