Etusivu > Kaupunginkirjasto


Pääkirjasto avoinna jo aamuyhdeksältä

kuva

Pääkirjasto on avoinna maanantaista keskiviikkoon klo 9 - 20, torstaista perjantaihin klo 9 - 19 ja lauantaisin klo 9 - 15.

Valokuvakilpailu uudesta kirjastoautosta

kuva


Ota kuva Porin uudesta kirjastoautosta Facebookiin tai Instagramiin hashtagilla #porinkirjastoauto ja osallistu kilpailuun! Kilpailu on käynnissä 4.1.-12.2.2016 välisenä aikana ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Jaamme kuvat Porin kirjaston Instagram- ja Facebook-tileillä. Löydät meidät Instagramista käyttäjänimellä porinkirjasto ja Facebookista Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto.

Kulttuurit kohtaavat kirjastossa Lainan päivänä

Suomen Kirjastoseuran Lainan päivän valtakunnallinen teema on tänä vuonna Kulttuurit kohtaavat kirjastossa. Maanantaina 8.2. kello 16 – 18 pääkirjastossa järjestetään monikulttuurinen tapaaminen, jossa voi tavata monenlaisia maahanmuuttajia ja vaihto-opiskelijoita. Tilaisuuteen osallistuu myös suomen kieltä osaavia henkilöitä ainakin Puolasta, Sri Lankasta, Ecuadorista, Venäjältä, Marokosta, Englannista, Espanjasta ja Yhdysvalloista.

kuva

Näyttely leikkiteatteritoiminnasta pääkirjastossa

kuva

Leikkiteatteritoiminnan 20-vuotisnäyttely OIkeesti, muttei liian tosissaan on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 2. - 13.2.

Runolukupiiri

Porin runolukupiiri kokoontuu keskiviikkona 17.2. klo 18 pääkirjaston Unkari-huoneessa. Keskustelemme Vilja-Tuulia Huotarisen kirjasta Iloisen lehmän runot, metsä- ja puurunojen antologiasta Koivuntuohirunoja sekä Eeva Heilalan kirjasta Ikkunasta avautuu maailma. Lukupiirille varattuja kirjoja voi kysyä pääkirjaston lainauspisteestä.

Lukukoira Fiina pääkirjaston lasten osastolla

kuva

Lukukoira Fiina vierailee pääkirjaston lasten osastolla torstaina 25.2. kello 14 - 16. Fiina on kaikkien asiakkaiden tavattavissa kello 14 - 14.30 ja sen jälkeen hänelle voi varata 15 minuutin aikoja numerosta 044 701 5819.


Kirjaston asiakaskyselyn tulokset

Viime vuoden lopulla toteutettuun kirjaston asiakaskyselyyn vastasi yli 500 Porin kirjaston asiakasta. Tutustu kyselyn tuloksiin.

E-kirjoina nyt myös lasten ja nuorten kirjallisuutta

Kirjaston e-kirjakokoelmaan on hankittu e-kirjoja myös lapsille ja nuorille. Tutustu e-kirjojen koko valikoimaan tässä osoitteessa. Kirjastosta löytyy yhteensä lähes 900 eri e-kirjaa, jotka ovat lainattavissa kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Katja Kettu

kuva Kuva: WSOY/ Ofer Amir


Kätilö-romaanillaan vuonna 2011 läpimurron tehnyt kirjailija
Katja Kettu on vieraanamme tiistaina 8.3. klo18 pääkirjaston kokoustilassa.


Kirjastomummu tai -vaari kirjastossa

Kirjastomummu tai -vaari päivystää pääkirjaston lastenosastolla keskiviikkoisin klo 14.30-16.00.
Hänen kanssaan voi pelata, viettää aikaa, lukea ja jutella.

Mantan pakinoita netissä

Kirjasto on digitoinut murrekirjailija Mantan eli Hilja Takalan pakinoita, joita julkaistiin Satakunnan Kansa -lehdessä 1950- ja 1960-luvuilla. Porin murteella kirjoitettu pakinakokoelma löytyy tästä osoitteesta.

Celia

Voit nyt lainata pääkirjastosta, Sampolan ja Käppärän kirjastosta lukemisesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja tai rekisteröityä Celian verkkopalvelujen asiakkaaksi.

Maksuton lakineuvonta

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston eteisaulan poistokirjamyymälässä Kirjakirpussa keskiviikkoisin kello 17 - 18.