Etusivu > Kaupunginkirjasto

Maksujen tehostettu perintä Satakirjastoissa 30.1. alkaen

Satakirjastot perivät maksuja tehostetusti 30.1.2017 alkaen. Tällöin kaikki ne asiakkaat, joilla on kirjaston maksuja maksamatta joutuvat lainauskieltoon. Lainausoikeuden saa takaisin, kun kaikki maksut on maksettu.

Vuoden 2017 alusta voimaan astuneiden käyttösääntöjen mukaan vastaava velkasaldojen nollaus toteutetaan jatkossa kerran vuodessa.

Muuten maksuihin pätevät samat säännöt kuin ennenkin. Lainauskieltoraja on 10 € ja maksuja voi halutessaan myös lyhentää. Lisätietoa saat kirjaston henkilökunnalta.

Satakirjastojen uudet maksut

Kirjaston aineistoon tehdyt varaukset muuttuivat vuodenvaihteessa maksuttomiksi. Noutamatta jätetyistä varauksista peritään 1 euron maksu.

Myöhästymismaksut aikuisten aineistosta ovat 0,25 €/laina/päivä. Enintään 7 €/laina.

Lasten ja nuorten osastojen aineistoista peritään vain huomautusmaksut.

Huomautusmaksut:
1. huomautus 1,50 € (lähetetään viikko eräpäivän jälkeen, varatuista päivä eräpäivän jälkeen)
2. huomautus 3,00 € (lähetetään 4 viikkoa eräpäivän jälkeen)

Lasku lähetetään 8 viikkoa eräpäivän jälkeen ja se sisältää 1. ja 2. huomautusmaksun. Laskutuslisä on 12 €. Lasku on perimiskelpoinen.

Satakirjastot perivät maksamattomia maksuja tehostetusti kerran vuodessa. Tällöin asiakkaan velkasaldon tulee olla 0 €, muutoin seuraa lainauskielto.

Kirjastojen aukioloajat 1.1.2017 alkaen

Henkilökunnan lomautusten loputtua Porin kirjastoissa on palattu normaaleihin aukioloaikoihin.

Tammikuun alusta Reposaaren ja Puuvillan kirjaston aukioloaikoihin on tullut muutoksia. Reposaaren kirjaston uusi aukioloaika on maanantaisin ja torstaisin klo 13-19 sekä tiistaisin klo 10-16. Tällöin kirjastossa on henkilökuntaa asiakkaita palvelemassa. Tammikuun aikana Reposaaren kirjastossa otetaan käyttöön omatoiminen aukiolo, jolloin kirjastoon pääsee kirjautumalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.

Puuvillan kirjaston aukioloaika on muuttunut 2.1.2017 alkaen. Kirjasto on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11-18, torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin ja lauantaisin klo 10-16. Asiakkaat ovat toivoneet enemmän aamupäivän aukioloa, joka toteutuu nyt kun kirjasto avataan kolmena päivänä jo klo 10.

Pori vastaa vuoden 2017 alusta myös Nakkilan kirjastopalveluista. Nakkilan kirjaston aukioloaika tulee lisääntymään helmikuun 2017 alusta alkaen. Uusista aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Tavallisen ihmisen historia

Suomi100-luentosarja pääkirjaston kokoustilassa klo 18

31.1. FT, historiantutkija Ville Kivimäki: Väkivallan vuodet 1939–1945: sodan kokemus- ja tunnehistoriaa

20.3. Kirjailija Sirpa Kähkönen : Sodan pitkät varjot - siviilien psykohistoriaa

25.4. Tietokirjailija Jenni Kirves: Ehjän Suomen rikkinäiset rakentajat

12.9. FT, historiantutkija Pirita Frigren: Miehet rautaa, naiset puuta? 1800-luvun purjemerenkulku Porin kotisatamassa koettuna

24.10. Dosentti Heidi Grönstrand: "From Finland with love". Suomalaisen kirjallisuuden uudet kielet ja valtasuhteet

21.11. FT, kirjallisuudentutkija Marita Hietasaari: Uusi historiallinen romaani ja kertomuksia sodasta.

Ville Kivimäen luento

kuva Kuva: WSOY/Pertti Nisonen


FT, historiantutkija Ville Kivimäki luennoi tiistaina 31.1. klo 18 pääkirjaston kokoustilassa aiheesta Väkivallan vuodet 1939-1945: sodan kokemus- ja tunnehistoriaa. Hän on julkaissut mm. kirjat Murtuneet mielet ja Sodan särkemä arki.

Kirjojen Suomi -101 kirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Jokaiselta itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja, joka on luettavissa myös verkossa. Tutustu kokoelmaan tästä. Voit myös kokeilla Kirjakoneella, mikä näistä teoksista sopisi juuri sinulle.

Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Aikakauslehtipalvelu eMagz käyttöön Satakirjastoissa

Satakirjastot ovat vuoden 2017 alusta hankkineet asiakkaidensa käyttöön eMagz-verkkopalvelun. Sieltä saa luettavakseen monien kotimaisten aikakauslehtien näköispainokset heti lehtien ilmestyttyä. Mukana ovat myös Ilta-Sanomat sekä Iltalehti. Palvelun arkistossa ovat saatavilla vanhemmat lehdet edellisen vuoden ajalta. eMagzia voi käyttää kaikissa Satakirjastoissa kirjastojen asiakaspäätteillä sekä omilla laitteilla kirjaston langattomassa verkossa osoitteessa emagz.fi.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Vastaavan kirjastonhoitajan sekä kirjastovirkailija-kuljettajan paikat haettavana

Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto etsii palvelukseensa vastaavaa kirjastonhoitajaa seutukirjastoon,
toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 3.4.2017 alkaen, ensimmäisenä sijoituspaikkana Nakkilan kirjasto. Katso tarkemmat tiedot.

Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto etsii palvelukseensa kirjastovirkailija-kuljettajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.3.2017 alkaen, ensisijaisena sijoituspaikkana hakeutuvat kirjastopalvelut. Katso tarkemmat tiedot .

Satakuntakokoelman kaunokirjallisuus ei-lainattavaksi

Satakuntakokoelmaan kuuluvat romaanit, runot ja näytelmät on siirretty käsikirjastokokoelmaan eli niitä ei enää lainata kirjaston ulkopuolelle.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)


Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Itsepalvelulainaaminen helpottuu pääkirjastossa

Pääkirjaston lainausautomaatit toimivat jatkossa pelkällä kirjastokortilla. Et siis tarvitse enää PIN-koodia lainataksesi aineistoa. Uudistuksella halutaan helpottaa ja nopeuttaa itsepalvelulainausta. PIN-kooditonta lainausta kokeillaan pääkirjastossa vuoden loppuun saakka. Kokeilujakson jälkeen päätetään, muutetaanko käytäntöä pysyvästi.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.


Valtakunnallinen e-kirjasto: