Etusivu > Kaupunginkirjasto

Kirjastot suljettu 5.- 6.12. ja 23.12.

Kaikki toimipisteemme ovat poikkeuksellisesti suljettuja maanantaina 5.12. ja perjantaina 23.12. Porin kaupungin henkilökunnan lomautusten takia. Kirjastot ovat kiinni itsenäisyyspäivän vuoksi myös tiistaina 6.12.

Lomautusjakson aukioloajat ovat voimassa vuoden loppuun saakka. Osa toimipisteistä toimii lyhennetyin aukioloin, osa on suljettuna määräajan: Katso loppuvuoden aukioloajat.

Katso myös kaikki lomautusten aiheuttamat muutokset Porin kaupungin palveluissa

Kirjastoauton aikataulussa muutoksia loppuvuonna ja ensi vuonna

Kirjastoauto ajaa henkilöstövajeen takia loppuvuoden aikana muutamina päivinä supistetulla aikataululla. Katso aikataulumuutokset kirjastoauton sivulta.

Vuodenvaihteen jälkeen kirjastoauto ajaa uuden aikataulun mukaan. Uusia pysäkeitä ovat Meijumäki Tuulikylässä ja ryhmis Vintiöt Musassa.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata liikuntavälineitä 21.11.2016 alkaen kirjastokortilla. Lainattavaksi tulee kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pääkirjaston 40-vuotisnäyttely ja Unkari-kokoelman 30-vuotisnäyttely

Näyttely Kuori 40 v., sisus tuore – sekä Unkari-kokoelma 30 v. on esillä 30.11.- 10.12. pääkirjaston näyttelytilassa. Näyttely kertoo Porin nykyisen pääkirjastorakennuksen neljästäkymmenestä vuodesta sekä kirjaston Unkari-kokoelman kolmestakymmenestä vuodesta.

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.

Itsepalvelulainaaminen helpottuu pääkirjastossa

Pääkirjaston lainausautomaatit toimivat jatkossa pelkällä kirjastokortilla. Et siis tarvitse enää PIN-koodia lainataksesi aineistoa. Uudistuksella halutaan helpottaa ja nopeuttaa itsepalvelulainausta. PIN-kooditonta lainausta kokeillaan pääkirjastossa vuoden loppuun saakka. Kokeilujakson jälkeen päätetään, muutetaanko käytäntöä pysyvästi.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Leffaperjantai

Pääkirjastossa esitetään elokuva koululaisille joka kuukauden ensimmäinen perjantai klo 15. Elokuva esitetään pääkirjaston 2. kerroksessa. Seuraava esitys on 2.12. Lisätietoja lastenosastolta p. 044 701 5819.

Puuvillan kirjasto

kuva


Kauppakeskus Puuvillassa oleva kirjasto on avattu 1.9. Kirjasto sijaitsee toisessa kerroksessa ja on avoinna
maanantaista lauantaihin klo 11-18. Tervetuloa!

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.

Maksuton lakineuvonta

Maksutonta lakineuvontaa on tarjolla pääkirjastossa keskiviikkoisin kello 17-18. Lue lisää lakineuvonnasta.

E-lehtipalvelu Zinio

E-lehtipalvelu Zinio tarjoaa viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina. Luettavissa ovat esimerkiksi Cosmopolitan, Elle, Men´s Health ja Newsweek. Näiden lisäksi löytyy mm. talouslehtiä, tiedelehtiä, harrastelehtiä, nuortenlehtiä, urheilulehtiä sekä käsityö- ja sisustuslehtiä. Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Ladattujen lehtien lukemiseen ei tarvita verkkoyhteyttä.

Satakirjastojen e-lehtikokoelma on osoitteessa rbdigital.com/sata. Siellä voi luoda kirjastokortin numerolla tunnuksen, jonka jälkeen lehdet ovat käytettävissä. Jos tunnuksen tekee kirjaston tiloissa, niin kirjastokortin numeroa ei tarvita. Lehtiä voi sen jälkeen lukea joko nettiselaimella tai lataamalla ilmaisen Zinio for Libraries sovelluksen Applen App Storesta tai Google Play -kaupasta.


Valtakunnallinen e-kirjasto: