Etusivu > Kaupunginkirjasto

Kirjaston aukioloajat syyskuussa 1.9.-30.9.

Katso aukioloajat täältä

Henkilökunnan lomautusten aiheuttamat muutokset aukioloajoissa 1.10 - 31.12.

Porin kaupungin henkilökunnan lomautusten takia on kirjaston toimipaikkojen aukioloajoissa muutoksia loka-joulukuun aikana. Katso aukioloaikojen muutokset.

Katso myös lomautusten aiheuttamat muutokset Porin kaupungin palveluissa.

Tuntematon rauhanturvaaja -valokuvanäyttely

Markku Joutsenen valokuvanäyttely Tuntematon rauhanturvaaja - Damaskos 1990-1991 on esillä pääkirjaston aikuisten osastolla 12.9. - 1.10. Tänä vuonna suomalainen rauhanturvaaminen täyttää 60 vuotta.

Imre Makoveczin kirkkoarkkitehtuuri –näyttely pääkirjastossa

Unkarilainen Imre Makovecz (1935–2011) on orgaanisen arkkitehtuurin merkittävimpiä edustajia. Pääkirjaston näyttelytilassa on esillä näyttely hänen arkkitehtuuristaan 27.9. – 8.10.

Kansansaduista esperantoksi ja suomeksi

Pääkirjaston kokoustilassa on torstaina 29.9. kello 17.30 esperanton- ja suomenkielinen yleisöluento. Anna Striganova kertoo kansansatujen yhteisistä aiheista esperantoksi ja erityisopettaja Tuomo Grundström kääntää esitelmän suomeksi. Mukana on myös Dmitri Ševtšenko, joka johtaa esperanton- ja venäjänkielistä Impeto-kustantamoa.

Senior Surf Porin pääkirjastossa 4.10.

10.00-11.30 Postin uudet toiminnot - Raine Kienokoski kertoo (2. krs., seminaarihuone 1)

12.00-15.00 Vanhustyön keskusliiton videoita mm. mobiililaitteista (2. krs., seminaarihuone 1)

17.30- Lasten- ja nuortenkirjoja esittelevät Arja ja Maiju (1. krs., lastenosasto)

Oletko jo tutustunut e-kirjoihin, e-lehtiin ja Celian palveluihin? Kysy lisää virkailijalta.

Seija Routimo ja Parasta ennen…

Satakunnan Kansan toimittajana tuttu Seija Routimo esittelee pääkirjaston kokoustilassa keskiviikkona 5.10. kello 18 Parasta ennen… -kirjaansa. Syyskuussa julkaistussa kirjassa on valikoima samannimisessä blogissa julkaistuja tekstejä. Kirjoitusten aiheina ovat muiden muassa terveys, painonhallinta, liikunta, lukemisharrastus ja Italia.

Kulttuurit kohtaavat kirjastossa lauantaina 15.10.

Kulttuurit kohtaavat jälleen pääkirjastossa ja tällä kertaa lauantaina 15.10. kello 12 – 14. Tapaamisen ideana on, että kulttuurit kohtaavat positiivisella tavalla. Tilaisuuteen osallistuu suomen kieltä osaavia henkilöitä useasta eri maasta. Keskustelukieli on suomi. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Puuvillan kirjasto

kuva


Kauppakeskus Puuvillassa oleva kirjasto on avattu 1.9. Kirjasto sijaitsee toisessa kerroksessa ja on avoinna
maanantaista lauantaihin klo 11-18. Tervetuloa!

Leffaperjantai

Pääkirjastossa esitetään elokuva koululaisille joka kuukauden ensimmäinen perjantai klo 15. Elokuva esitetään pääkirjaston 2. kerroksessa. Seuraava esitys on 7.10. Lisätietoja lastenosastolta p. 044 701 5819.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.

Maksuton lakineuvonta

Maksutonta lakineuvontaa on tarjolla pääkirjastossa keskiviikkoisin kello 17-18. Lue lisää lakineuvonnasta.

E-lehtipalvelu Zinio

E-lehtipalvelu Zinio tarjoaa viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina. Luettavissa ovat esimerkiksi Cosmopolitan, Elle, Men´s Health ja Newsweek. Näiden lisäksi löytyy mm. talouslehtiä, tiedelehtiä, harrastelehtiä, nuortenlehtiä, urheilulehtiä sekä käsityö- ja sisustuslehtiä. Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Ladattujen lehtien lukemiseen ei tarvita verkkoyhteyttä.

Satakirjastojen e-lehtikokoelma on osoitteessa rbdigital.com/sata. Siellä voi luoda kirjastokortin numerolla tunnuksen, jonka jälkeen lehdet ovat käytettävissä. Jos tunnuksen tekee kirjaston tiloissa, niin kirjastokortin numeroa ei tarvita. Lehtiä voi sen jälkeen lukea joko nettiselaimella tai lataamalla ilmaisen Zinio for Libraries sovelluksen Applen App Storesta tai Google Play -kaupasta.