Etusivu > Kaupunginkirjasto

Suomi 100 lasten silmin -näyttely

Kuvataidepäiväkoti Viikarin Suomi 100 lasten silmin -näyttely on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 11.4. - 27.4.

kuva

Porin Sotaveteraanilaulajien laulutuokio

Porin Sotaveteraanilaulajat esiintyvät Veteraanipäivänä, torstaina 27.4., kello 17.30 pääkirjaston aikuisten osastolla. Kuoroa johtaa Veikko Lehtonen. Tilaisuuden kesto on noin puoli tuntia. Tervetuloa.

kuva


Euroviisut - tiesitkö tätä?

Toimittaja Anna Muurinen kertoo kilpailusta ja vastaa kysymyksiin torstaina 27.4. klo 17.30 pääkirjaston seminaarihuone 1:ssä.

Asianajajapäivystys

Asianajajapäivystys pääkirjaston pienessä neuvotteluhuoneessa 18.1.-31.5.2017 keskiviikkoisin kello 17-18.

8 kaunista kansallista kaupunkipuistoa -näyttely pääkirjastossa

Näyttely 8 kaunista kansallista kaupunkipuistoa – Porin kansallinen kaupunkipuisto 15 vuotta on esillä Porin pääkirjaston näyttelytilassa 3. – 20.5. Näyttely esittelee Suomen kansalliset kaupunkipuistot ja erityisesti Porin oman kaupunkipuiston, joka on ollut porilaisten ilona viidentoista vuoden ajan.

Kiinnostaako Eurooppa? -näyttely pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla

Porin pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla on esillä Kiinnostaako Eurooppa? -näyttely 2. – 9.5. Näyttely esittelee nuorten vapaaehtoistyötä sekä Euroopan unionia ja mahdollisuuksia tehdä esityksiä unionille.

Kiehumispiste -elokuva pääkirjastossa 9.5.

Tiistaina 9.5. pääkirjaston seminaarihuone 1:ssä näytetään elokuva Kiehumispiste kello 17.30. Elokuvan kesto on 1,5 tuntia ja siihen on vapaa pääsy. Ikäraja on 7 vuotta. Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvanpaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Se on tarkoitettu johdannoksi ja keskustelun herättäjäksi ja katsottavaksi yhdessä kaikkialla siellä missä ihmiset kohtaavat. Elokuvan jälkeen on mahdollisuus keskusteluun, jonka vetäjänä on Tapio Solala.

Eurooppa-päivänä 9.5. pääkirjastosta jaossa EU-tietoutta

Europe Direct Satakunta jakaa EU-aiheista tietoutta Porin pääkirjastossa tiistaina Eurooppa-päivänä 9.5. klo 9.00 – 20.00, ja Satakuntaliiton edustaja on paikalla klo 9 – 13 ja 15 – 20.

Maksujen tehostettu perintä Satakirjastoissa

Satakirjastoissa alkoi maksujen tehostettu perintä 30.1.2017. Kaikki ne asiakkaat, joilla on kirjaston maksuja maksamatta ovat lainauskiellossa, kunnes kaikki maksut on maksettu. Myös taattavan maksut johtavat takaajan lainauskieltoon.

Vuoden 2017 alusta voimaan astuneiden käyttösääntöjen mukaan vastaava velkasaldojen nollaus toteutetaan jatkossa kerran vuodessa.

Muuten maksuihin pätevät jatkossa samat säännöt kuin ennenkin. Lainauskieltoraja on 10 € ja maksuja voi halutessaan myös lyhentää. Lisätietoa saat kirjaston henkilökunnalta.

Seniorien tablettipiiri pääkirjastossa joka toinen tiistai

Tablettipiiri kokoontuu pääkirjaston toisessa kerroksessa kaksi kertaa kuukaudessa parillisen viikon tiistaina klo 12-14.
Piirissä tutustutaan tablettitietokoneiden käyttöön. Asioita opitaan yhdessä ja apua saa myös kirjaston henkilökunnalta.
Paikalle ovat tervetulleita kaikki tablettitietokoneista kiinnostuneet seniorit.
Mukaan voi ottaa oman tablettitietokoneen, mutta myös kirjaston laitteita voi käyttää.

Aikakauslehtipalvelu eMagz käyttöön Satakirjastoissa

Satakirjastot ovat vuoden 2017 alusta hankkineet asiakkaidensa käyttöön eMagz-verkkopalvelun. Sieltä saa luettavakseen monien kotimaisten aikakauslehtien näköispainokset heti lehtien ilmestyttyä. Mukana ovat myös Ilta-Sanomat sekä Iltalehti. Palvelun arkistossa ovat saatavilla vanhemmat lehdet edellisen vuoden ajalta. eMagzia voi käyttää kaikissa Satakirjastoissa kirjastojen asiakaspäätteillä sekä omilla laitteilla kirjaston langattomassa verkossa osoitteessa emagz.fi.

Tavallisen ihmisen historia

Suomi100-luentosarja pääkirjaston kokoustilassa klo 18

31.1. FT, historiantutkija Ville Kivimäki: Väkivallan vuodet 1939–1945: sodan kokemus- ja tunnehistoriaa

20.3. Kirjailija Sirpa Kähkönen : Sodan pitkät varjot - siviilien psykohistoriaa

25.4. Tietokirjailija Jenni Kirves: Ehjän Suomen rikkinäiset rakentajat --PERUTTU

12.9. FT, historiantutkija Pirita Frigren: Miehet rautaa, naiset puuta? 1800-luvun purjemerenkulku Porin kotisatamassa koettuna

24.10. Dosentti Heidi Grönstrand: "From Finland with love". Suomalaisen kirjallisuuden uudet kielet ja valtasuhteet

21.11. FT, kirjallisuudentutkija Marita Hietasaari: Uusi historiallinen romaani ja kertomuksia sodasta.

Kirjojen Suomi -101 kirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta

kuva

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Jokaiselta itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja, joka on luettavissa myös verkossa. Tutustu kokoelmaan tästä. Voit myös kokeilla Kirjakoneella, mikä näistä teoksista sopisi juuri sinulle.

Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Itsepalvelulainaaminen helpottuu pääkirjastossa

Pääkirjaston lainausautomaatit toimivat jatkossa pelkällä kirjastokortilla. Et siis tarvitse enää PIN-koodia lainataksesi aineistoa. Uudistuksella halutaan helpottaa ja nopeuttaa itsepalvelulainausta. PIN-kooditonta lainausta kokeillaan pääkirjastossa vuoden loppuun saakka. Kokeilujakson jälkeen päätetään, muutetaanko käytäntöä pysyvästi.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.


Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.