Etusivu > Kaupunginkirjasto


Kirjasto siirtyy normaaleihin aukioloaikoihin

Pääkirjasto palvelee maanantaista keskiviikkoon klo 20 saakka. Tarkista muiden toimpaikkojen aukioloajat tästä.

Noormarkun kirjasto avataan uusissa tiloissa

Noormarkun kirjasto on avannut ovensa uusissa tiloissa entisessä kunnantalossa. Kirjasto on avoinna arkipäivisin kello 11-19 ja lauantaisin kello 10-14.

Kirjastoauto pois liikenteestä

Kirjastoautossa on tekninen vika, joka estaää ajamisen. Paluusta liikenteeseen tiedotetaan myöhemmin.

Osallistu e-lukukampanjaan. Koko kansa lukee 7. - 27.9.

E-lukeminen on syyskuussa helppoa, kun kirjastot ja kustantajat mahdollistavat e-lukemisen kaikille kolmen viikon ajaksi. Voit silloin lukea teoksia Tommi Kinnusen Neljäntienristeys ja Kaj Korkea-ahon Gräset är mörkare på andra sidan. Kirjat voivat olla kampanja-aikana lainassa vaikka koko kansalla yhtäaikaa. Sieltä löytyy myös paljon muuta luettavaa.

Kirjat voit lainata Satakirjastojen e-kirjastosta.

Mielenilmaus lukemisen puolesta tiistaina 8.9. klo 16.00 – 16.10.

Tule jonoon Porin pääkirjastolta torille ja kirjakauppoihin.

Minäkin luen tempauksessa ihmiset kerääntyvät yhteen lukemaan kirjallisuutta kaupunkien ja kuntien julkisille ja näkyville paikoille. Tarkoituksena on, että lukijat asettuvat jonoon ja muodostavat pitkän lukevien ihmisten ketjun. Tempaus järjestetään samanaikaisesti, tiistaina 8.9. klo 16 usealla eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Kirjasi voi olla mikä tahansa valitsemasi teos – vaikka e-kirja.

Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015. Lukemisen puolesta, ei mitään vastaan. Tule mukaan!

Kirjailija Anni Kytömäen vierailu

kuva Kuva: Gummerus/Annina Mannila


Esikoisteoksellaan Kultarinta Finlandia-palkintoehdokkaana viime syksynä ollut Anni Kytömäki vierailee Porin pääkirjaston kokoustilassa tiistaina 8.9. klo 18. Tervetuloa!

Oman – Arabian rauhallinen kolkka - valokuvanäyttely

Pääkirjastossa 31.8.-26. 9. Näyttely koostuu valokuvaaja Lauri Dammertin kuvasarjasta. Hän on kiertänyt Omania esikouluista vuoriston ruusuviljelmille, pienkalastajien veneistä Sulttaani Qaboosin aition viereen.

Käsitöitä ja novelleja

Ota käsityö mukaan ja tule kuuntelemaan novelleja torstaina 10.9. klo 13-15 pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuoneeseen.

Luento omanilaisesta elämäntyylistä

Palestiinalaissyntyinen mutta Tanskassa 40 vuotta asunut fil. tri Hussein Shehadeh pitää12.9. klo 13 pääkirjaston seminaarihuoneessa luennon omanilaisesta elämäntyylistä, Omanin kehityksestä ja arabialaisesta tapakulttuurista. Pääpaino on sopimuskulttuurilla ja sanansa pitämisen eetoksella, joka on Omanissa, kuten Suomessakin, vahva.

Keeping one´s word like an Arab

Ph.D. Hussein Shehadeh´s lecture about Oman at the Pori Public Main Library Saturday 12.9. at 1 pm. Free Entrance. Welcome.

Rudolf Koivu -näyttely

Kuvien mestari –näyttely on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 17.8. – 12.9.

Näyttely esittelee lyhyesti Koivun elämää sekä laajaa tuotantoa, painottaen hänen kirjojen sekä lehtien kuvitustaidettaan – liittyväthän juuri nuo osa-alueet kirjastoihin.

Runolukupiiri

kokoontuu maanantaina 28.9. klo 18 pääkirjaston seminaarihuoneessa. Keskustelemme Jukka Itkosen kirjasta Aurinkolahja, Arto Lapin kirjasta Laululento ja Pertti Niemisen kirjasta Maailma pitäisi aloittaa alusta. Tervetuloa!

Satakuntaliiton mukana Turun kirjamessuille 2. - 4.10.2015

Lue lisää.

Näyttely Vuokralakoista työttömyyden torjuntaa

Pormestarinluodon asukasyhdistys 40 vuotta on esillä pääkirjaston aikuisten osastolla 25.8. – 12.9.2015.

Kirjastomummu tai -vaari jälleen kirjastossa

Kirjastomummu tai -vaari päivystää pääkirjaston lastenosastolla keskiviikkoisin klo 14-15.30.
Hänen kanssaan voi pelata, viettää aikaa, lukea ja jutella.

Maksuton lakineuvonta jatkaa syksyllä

Maksutonta lakineuvontaa annetaan taas 2.9. lähtien pääkirjaston eteisaulan poistokirjamyymälässä Kirjakirpussa keskiviikkoisin kello 17 - 18.

Celia

Voit nyt lainata pääkirjastosta ja Sampolan kirjastosta lukemisesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja tai rekisteröityä Celian verkkopalvelujen asiakkaaksi.