Etusivu > Kaupunginkirjasto

Satakirjastojen asiakaskysely


Osallistu Satakirjastojen asiakaskyselyyn ja kerro mielipiteesi kirjastojen palveluista. Kyselylomakkeen voit täyttää verkossa tai kirjastoissa jaettavilla paperilomakkeilla. Voit myös osallistua arvontaan ja voittaa kirjapalkintoja. Kysely on avoinna 2.4.2017 asti.

"Satakuntaa sadan vuoden sanoin" – teatterillinen runo- ja tekstiesitys

kuva


Ohjaus näyttelijä Katariina Lohiniva, esiintyjät Marju Kauppinen, Taina Silkkola ja Vesa Kivinen.
Esityksen kesto n. 55 min.

Keskussairaalan kirjastossa pe 24.3. klo 11.30

Pääkirjastossa la 25.3. klo 13
Puuvillan kirjastossa la 25.3. klo 15
Nakkilan kirjastossa la 22.4. klo 13.00
Esitys tullaan näkemään kaikissa Porin kirjaston toimipaikoissa, muiden lähikirjastojen esitysajat ilmoitetaan myöhemmin.

Satakuntalaisten tekstien, runojen, pakinoiden ja sananlaskujen avulla kerrotaan Satakunnasta ja satakuntalaisuudesta 100 vuoden ajalta. Esitys tarjoaa mahdollisuuden peilata sanojen kautta omaakin elämäänsä: millainen oli menneisyyteni, miten elän tätä päivää ja miltä näyttää tulevaisuuteni.

Esitys on osa juhlavuoden valtakunnallista Suomi 100-ohjelmaa ja Porin Teatterikerho on saanut Suomi 100 maakunnallista valtionavustusta sen tuottamiseen.

kuva

30 vuotta porilaista aikidoa -näyttely

Porilainen Fudoshin Aikido juhlii tasavuosia pääkirjaston näyttelytilassa 14.–25.3. Näyttely esittelee aikidoa ja seuran vaiheita. Fudoshin-seuran jäsenet myös pystyttävät kirjastoon tatamin eli harjoittelualustan lauantaina 25.3. ja harjoittelevat kirjaston tiloissa kello 10 alkaen. Yleisöllä on mahdollisuus seurata harjoituksia sekä samana päivänä kello 14 pidettävää lajinäytöstä.

Lue ja tiedä -näyttely pääkirjastossa

LUE JA TIEDÄ - tutustu Porin yliopistokeskuksen tutkijoiden teoksiin on näyttely, johon on koottu eri tieteenalojen tutkimuksia vuosien varrelta. Porin yliopistokeskuksessa toimivat neljän eri yliopiston yksiköt tekevät oman tieteenalansa kansallista ja kansainvälistä tutkimusta. Näyttely on esillä pääkirjaston aikuisten osastolla 20.3. – 4.4. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 21.3. kello 14 pääkirjaston aikuisten osastolla.


kuva Kuva:Ville Juurikkala

Kirjailija Riikka Ala-Harja pääkirjastossa 8.4.

Porin Ranska-seura Cercle français de Pori tuo kirjailija Riikka Ala-Harjan vierailulle pääkirjaston aikuisten osastolle lauantaina 8.4. kello 13. Riikka Ala-Harja kertoo monipuolisesta tuotannostaan, jossa seitsemän Ranskan-vuoden jälkeen näkyy Ranskan vaikutus. Hän on muun muassa kirjoittanut tekstejä sarjakuva- ja valokuvateoksiin, joita on myös ranskannettu.

Maksujen tehostettu perintä Satakirjastoissa

Satakirjastoissa alkoi maksujen tehostettu perintä 30.1.2017. Kaikki ne asiakkaat, joilla on kirjaston maksuja maksamatta ovat lainauskiellossa, kunnes kaikki maksut on maksettu. Myös taattavan maksut johtavat takaajan lainauskieltoon.

Vuoden 2017 alusta voimaan astuneiden käyttösääntöjen mukaan vastaava velkasaldojen nollaus toteutetaan jatkossa kerran vuodessa.

Muuten maksuihin pätevät jatkossa samat säännöt kuin ennenkin. Lainauskieltoraja on 10 € ja maksuja voi halutessaan myös lyhentää. Lisätietoa saat kirjaston henkilökunnalta.

Satakirjastojen maksut

Kirjaston aineistoon tehdyt varaukset muuttuivat vuodenvaihteessa maksuttomiksi. Noutamatta jätetyistä varauksista peritään 1 euron maksu.

Myöhästymismaksut aikuisten aineistosta ovat 0,25 €/laina/päivä. Enintään 7 €/laina.

Lasten ja nuorten osastojen aineistoista peritään vain huomautusmaksut.

Huomautusmaksut:
1. huomautus 1,50 € (lähetetään viikko eräpäivän jälkeen, varatuista päivä eräpäivän jälkeen)
2. huomautus 3,00 € (lähetetään 4 viikkoa eräpäivän jälkeen)

Lasku lähetetään 8 viikkoa eräpäivän jälkeen ja se sisältää 1. ja 2. huomautusmaksun. Laskutuslisä on 12 €. Lasku on perimiskelpoinen.

Satakirjastot perivät maksamattomia maksuja tehostetusti kerran vuodessa. Tällöin asiakkaan velkasaldon tulee olla 0 €, muutoin seuraa lainauskielto.

Nakkilan kirjaston uudet aukioloajat

Nakkilan kirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11-19 ja lauantaisin kello 10-14.

Asianajajapäivystys

Asianajajapäivystys pääkirjaston pienessä neuvotteluhuoneessa 18.1.-31.5.2017 keskiviikkoisin kello 17-18.

Senioreiden tablettipiiri pääkirjastossa

Piiri kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa parillisen viikon tiistaina klo 12-14.
Piirissä tutustutaan tablettitietokoneiden käyttöön. Asioita opitaan yhdessä ja apua saa myös kirjaston henkilökunnalta.
Paikalle ovat tervetulleita kaikki tablettitietokoneista kiinnostuneet seniorit. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua.
Mukaan voi ottaa oman tablettitietokoneen, mutta myös kirjaston laitteita voi käyttää.
Kokoontumispaikkana on Porin pääkirjaston toisen kerroksen Seminaarihuone 2.

Aikakauslehtipalvelu eMagz käyttöön Satakirjastoissa

Satakirjastot ovat vuoden 2017 alusta hankkineet asiakkaidensa käyttöön eMagz-verkkopalvelun. Sieltä saa luettavakseen monien kotimaisten aikakauslehtien näköispainokset heti lehtien ilmestyttyä. Mukana ovat myös Ilta-Sanomat sekä Iltalehti. Palvelun arkistossa ovat saatavilla vanhemmat lehdet edellisen vuoden ajalta. eMagzia voi käyttää kaikissa Satakirjastoissa kirjastojen asiakaspäätteillä sekä omilla laitteilla kirjaston langattomassa verkossa osoitteessa emagz.fi.

Kirjojen Suomi -101 kirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta

kuva

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Jokaiselta itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja, joka on luettavissa myös verkossa. Tutustu kokoelmaan tästä. Voit myös kokeilla Kirjakoneella, mikä näistä teoksista sopisi juuri sinulle.

Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Tavallisen ihmisen historia

Suomi100-luentosarja pääkirjaston kokoustilassa klo 18

31.1. FT, historiantutkija Ville Kivimäki: Väkivallan vuodet 1939–1945: sodan kokemus- ja tunnehistoriaa

20.3. Kirjailija Sirpa Kähkönen : Sodan pitkät varjot - siviilien psykohistoriaa

25.4. Tietokirjailija Jenni Kirves: Ehjän Suomen rikkinäiset rakentajat

12.9. FT, historiantutkija Pirita Frigren: Miehet rautaa, naiset puuta? 1800-luvun purjemerenkulku Porin kotisatamassa koettuna

24.10. Dosentti Heidi Grönstrand: "From Finland with love". Suomalaisen kirjallisuuden uudet kielet ja valtasuhteet

21.11. FT, kirjallisuudentutkija Marita Hietasaari: Uusi historiallinen romaani ja kertomuksia sodasta.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Itsepalvelulainaaminen helpottuu pääkirjastossa

Pääkirjaston lainausautomaatit toimivat jatkossa pelkällä kirjastokortilla. Et siis tarvitse enää PIN-koodia lainataksesi aineistoa. Uudistuksella halutaan helpottaa ja nopeuttaa itsepalvelulainausta. PIN-kooditonta lainausta kokeillaan pääkirjastossa vuoden loppuun saakka. Kokeilujakson jälkeen päätetään, muutetaanko käytäntöä pysyvästi.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.