Tulosta Tulosta
A A
pori.fi / Kaupunginkirjasto

Kaupunginkirjasto

kuva

Satakirjastojen uusi verkkokirjasto otettu käyttöön

Satakirjastojen uusi verkkokirjasto otettu käyttöön 1.12. tutussa osoitteessa www.satakirjastot.fi. Uudesta verkkokirjastosta löytyy aineistohaun ja asiakkaan lainatietojen lisäksi paljon vinkkejä kirjastojen kokoelmista sekä tietoa Satakirjastojen palveluista ja tapahtumista.

Joulumatkalla-keramiikkanäyttely

Anne-Marie Kiisken keramiikkatöitä esillä pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla 9.-31.12.2014. Vitriiniin on valittu jouluinen asetelma.

Kimaltavat kirjaimet -kalligrafianäyttely

Suomen kalligrafiayhdistyksen Kimaltavat kirjaimet -näyttely on esillä pääkirjaston aikuistenosastolla 2.-19.12.2014.

Tarinoita ja tunnelmia Kalevalan mailta

Petroskoin kansallisessa teatterissa näytellyt William Hall esittää lapsille tarinoita ja lauluja 18.12. klo 17 (suomeksi) ja klo 18 (venäjäksi) pääkirjaston lasten ja nuorten osaston satunurkkauksessa.

Maahanmuuttaja-lukupiiri

Joulukuun lukupiiri on torstaina 18.12. klo 15.15 pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuoneessa. Luettavaa tekstiä voi kysyä aikuisten osaston tietopalvelusta.

Nettilukupiiri

Tule mukaan Satakirjastojen nettilukupiiriin! Tarkempaa tietoa täältä.

E-kirjat

Kirjasto on hankkinut lisää uutta kaunokirjallisuutta sähköisessä muodossa. E-kirjoja voi lukea tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Tällä hetkellä kokoelmasta löytyy 495 e-kirjaa, mutta osa kirjoista on valikoimissamme vain vuoden loppuun saakka. E-kirjakokoelmaa voi selata ja kirjoja lainata täällä
Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin, salasanan ja lukuohjelman. Ohjeita lukuohjelman lataamisesta täältä.

Lakineuvonta

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston eteisaulan poistokirjamyymälässä Kirjakirpussa keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lue lisää.

Senioreiden tablettipiiri

kokoontuu maanantaina 12.1. klo 13.00 toisen kerroksen seminaarihuoneessa. Paikalle ovat tervetulleita kaikki tablettitietokoneista kiinnostuneet seniorit ja etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan voi ottaa oman tablettitietokoneen, mutta myös kirjaston laitteita voi käyttää.

Viisaan elämän etsijät

Viisaan elämän etsijät on luentosarja, joka pidetään syyskuusta toukokuuhun 2014-2015 kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 18-20 pääkirjaston kokoustilassa (poikkeuksena 3.11. paikkana Kansalaisopiston auditorio).
Luennoitsijana toimii tutkija Markku Mäkelä. Luennon jälkeen on aikaa keskustelulle.

Kevätkauden 2015 ajankohdat ja kirjailijat ovat:
5.1. Mohandas Gandhi (mm. Rauhan ja rakkauden tie)
2.2. Jiddu Krishnamurti (mm. Ajattelun tuolle puolen, Tämä tapahtuu)
2.3. Thic Nhat Hahn (mm. Pelko, Viha)
13.4. Ristin Johannes (mm. Pimeä yö)
4.5. Pema Chödron (mm. Viisaus kaaoksen keskellä)

.

Sivu päivitetty 18.12.2014