Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään ensi viikolla. Tänä vuonna viikon teemana on näkymätön jäte. Näkymättömällä jätteellä tarkoitetaan tuotteen valmistuksessa syntyviä jätteitä, joita kuluttaja ei näe. Esimerkiksi puhelimen valmistuksessa syntyy näkymätöntä jätettä kymmeniä kiloja. Suurin osa jätteestä älypuhelimen kohdalla syntyy mineraalien louhinnassa ja rikastamisessa.
Muovin matka -näyttely oli esillä Luontotalo Arkissa 8.8.–6.10.2019. Näyttelyssä kävi yli 3000 kävijää, joista noin 800 tutustui näyttelyyn opastetusti. Opastetuista kävijöistä suurin osa oli koululaisia, vilkasta oli myös Porin päivänä.
Porin kaupunki oli mukana valtakunnallisessa Hävikkiviikossa punnitsemalla oppilaiden lautasilta roskiin heittämän ruuan määrää. Tavoitteena oli, että roskiin heitettäisiin vähemmän ruokaa per oppilas kuin viime vuonna.
Valtakunnallisella Reilun kaupan viikolla 21.—25.10.2019 herkutellaan porilaisissa päiväkodeissa reiluilla banaaneilla.
Hyönteiset voivat tarjota uusia ratkaisuja kestävämpään ruokajärjestelmään ja apua jopa jätehuoltoon. Porissa käynnissä oleva Bugs and Brands - hanke tuo sirkat myös kouluruokailuun mukaan.
Ilmoita ryhmäsi koulujen ympäristöviikon tapahtumiin.
Monialaiseen oppimiskokonaisuuteen voit helposti koota sisältöjä kaikista Intopolun osista – Ympäristö-, Kulttuuri- ja Kirjastopolusta. Voit esimerkiksi valita tehtäviä toisesta ja vierailukohteen toisesta polusta.
Hävikkiviikolla Porin kouluissa opetellaan nälän tunteen arvioimista, jotta ruokaa ei turhaan heitettäisi lautasilta roskikseen. Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi.
Subscribe to feed