Vieraslaji on kasvi, eläin tai muu eliölaji, jonka ihminen on tahattomasti tai tarkoituksella tuonut lajin luontaisen levinneisyysalueen ulkopuolelle. Se on ihmisen myötävaikutuksella ylittänyt luontaiset leviämisesteet, kuten mantereen tai meren. Vieraskasveja ovat esimerkiksi jättipalsami, jättiputki ja komealupiini.
Taiteen tekemisen ja tutkitun tiedon merkitys lasten ja nuorten elämässä, kasvussa ja hyvinvoinnissa nousee keskusteluun SuomiAreenassa heinäkuussa.
Nyt kannattaa laittaa jo muistiin ensi syksyn Minulle merkityksellinen -kampanja, joka toteutetaan euralaisissa, eurajokelaisissa, merikarvialaisissa, raumalaisissa ja porilaisissa kouluissa. Osallistu syksyllä kampanjaan luokkasi kanssa.
Visuaalisen taiteen valtakunnallinen Nuori Taide 2021 -verkkotapahtuma kokoaa nuoret ja ammattilaiset keskustelemaan nuorten taiteesta ja taidemaailman ilmiöistä. Porissa sisältöjä tapahtumaan tuottavat Porin taidemuseo, Porin taidekoulu ja lastenkulttuurikeskus Kruunupää.
Valtakunnallista koulujen elokuvaviikkoa vietetään 4.–10. lokakuuta. Se on suunnattu esikouluikäisistä yhdeksänsille luokille. Uudistettu sivusto palvelee opettajia ympäri vuoden ja tarjolla on vielä vinkit kevään elokuvaelämyksiin.
Koska koronatilanteesta johtuen Pori Sinfonietta ei ole voinut järjestää koululaiskonsertteja tavalliseen tapaan, tarjotaan Ella ja kaverit konsertissa -tallenne kaupungin alakoulujen käyttöön loppukevääksi.
Taideviestistä nousi työkalu uudenlaiseen kommunikointiin. Tutustu Rytmi-päiväkodin lähettämään viestiin ja osallistu itsekin mukaan! Tavoitteena on tuoda esille lasten omaa visuaalista ilmaisua.
Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimiala jakoi yhteistyössä Reilun kaupan kannatustyöryhmän kanssa Reilun kaupan jalkapalloja, kahvia ja suklaata Lavian yhtenäiskoululle, Kalaholman ja Tuorsniemen kouluille ja Porin seudun steinerkoululle kiitoksena ja kannustimena aktiivisesta ympäristökasvatustyöstä.
Subscribe to feed