Koska koronatilanteesta johtuen Pori Sinfonietta ei ole voinut järjestää koululaiskonsertteja tavalliseen tapaan, tarjotaan Ella ja kaverit konsertissa -tallenne kaupungin alakoulujen käyttöön loppukevääksi.
Taideviestistä nousi työkalu uudenlaiseen kommunikointiin. Tutustu Rytmi-päiväkodin lähettämään viestiin ja osallistu itsekin mukaan! Tavoitteena on tuoda esille lasten omaa visuaalista ilmaisua.
Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimiala jakoi yhteistyössä Reilun kaupan kannatustyöryhmän kanssa Reilun kaupan jalkapalloja, kahvia ja suklaata Lavian yhtenäiskoululle, Kalaholman ja Tuorsniemen kouluille ja Porin seudun steinerkoululle kiitoksena ja kannustimena aktiivisesta ympäristökasvatustyöstä.
Kuvataiteilijoita työllistävä taidetyö ei kadonnut koronan takia, vaan sitä on tehty turvallisuussyistä lastenkulttuurikeskus Kruunupäässä poikkeusjärjestelyin uusilla tavoilla sekä tuomalla taidetta osaksi arkipäivää. Viimeisimpänä avautui näyttely noormarkkulaisen Piilitien päiväkodin tiloihin. 
Tällä viikolla vietetään valtakunnallista nuukuusviikkoa. Porin seudun jäteneuvonta, Circwaste –Kohti kiertotaloutta osahanke Luuppi ja Energianeuvonta Satakunnassa toteuttavat yhdessä somekampanjan, jossa kaikkia kannustetaan nuukailuun. Nuukuusviikolla kannustetaan kestävämpään elämäntapaan jakamalla vinkkejä sosiaalisessa mediassa.
Maksuttomalla, kaikille avoimella luennolla puhujina nähdään Pidä saaristo siistinä ry:n Hanna Haaksi ja Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija Outi Setälä. Koulutuksen järjestävät CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta – osahanke Luuppi yhdessä Porin seudun jäteneuvonnan ja Otsolan kansalaisopiston kanssa.
Maailman banaanipäivää vietetään joka vuosi huhtikuun kolmantena keskiviikkona. Päivän kunniaksi Porin kouluissa nautitaan lounaan yhteydessä vastuullisesti tuotettuja reiluja banaaneja etukäteen torstaina 15. huhtikuuta.
Kurjet ovat saapuneet joutsenten, hanhien, töyhtöhyyppien ja kiurujen seuraksi. Kyykäärme luikerteli pyörätiellä. Krookukset kukkivat ihan juuri! Myös ensimmäiset Reilut suklaalevyt on lähetetty innokkaille kevään seuraajille.
Subscribe to feed