Miltä tuntuisi olla kalan paikalla, kun kotiasi roskataan? Muun muassa tämä pohdinta inspiroi nuorten taiteilijoiden toteuttamia sadevesikaivojen kuvituksia Mahanpuruja muovista -kampanjaan liittyen. Tänään 8. kesäkuuta vietettävän Maailman merien päivän tarkoitus on muistuttaa meitä kaikkia merien tärkeydestä koko maapallon ilmastolle ja elämälle. Porilaista katukuvaa värittävät taideteokset kertovat myös tätä tärkeää viestiä, joten kyselimme taiteilijoilta heidän ajatuksiaan aiheesta.
Poria koetelleet kovat sateet ovat aiheuttaneet yllättäviä haasteita pitkin kaupunkia sadevesikaivojen ympärille liimatuille Mahanpuruja muovista -taidetarroille. Osa kymmenestä tarrasta on jouduttu poistamaan ja ne tullaan uusimaan ensi viikon aikana. Säänkestävää taidetta tärkeästä aiheesta voi nauttia myös Porin pääkirjastossa, jossa kaikki taideteokset ovat esillä.
Kesän aikana lapsille on tarjolla monenlaista puuhaa Porin ja Nakkilan kirjastoissa. Lapset ja nuoret voivat osallistua myös erilaisiin lukukampanjoihin.
Kaupungin sadevesikaivojen ympäriltä voi bongata Porin yläkoululaisten suunnittelemia katutaideteoksia. Kyseessä on Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista – Magknip av plast -viestintäkampanja, jossa kaupunkien kaivonkansia koristellaan suurilla tarroilla. Porissa tarroja voi bongata kymmenestä eri kannesta ympäri kaupunkia 20. kesäkuuta asti.
Porin taidekoulun aikuisten iltalinjan kuvanveiston kierrätystaidenäyttely on nähtävissä Porin pääkirjastossa sekä Luontotalo Arkin pihassa 10.–28.5.
Juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille. Juhlaviikon ohjelman tuottavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet ympäri Suomen, Porissa lastenkulttuurikeskus Kruunupää.
Kolahtaako kokeellinen valokuvaus? Yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu maksuton valokuvauksen kesäleiri kesäkuussa tuo tutuksi niin kaupunkipuiston kuin vedenalaiset maailmatkin.
Porin kaupunginorkesteri Pori Sinfonietta kutsuu koululaiset ja esikouluikäiset kuuntelemaan Pekka ja susi -konserttia.
Subscribe to feed