Porin suomalaisen yhteislyseon koulun (PSYL) liikuntasalissa huudot raikuvat, pallot pomppivat ja askel tömisee. Kasiluokkalaisten valinnaisen liikunnan ryhmä on saanut käyttöönsä uudet Reilun kaupan futsal-pallot, jotka heille lahjoitti Porin kaupungin Reilun kaupan kannatustyöryhmä YK:n Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi.
Porin kaupungin käyttöön ottaman kyselyn tarkoituksena on ehkäistä ruokahävikkiä saamalla tieto lukioiden keittiöille siitä, kuinka moni lukion oppilaista ja henkilökunnasta on tulossa syömään. Hienon alun jälkeen lukiolaisia kaivataan vastaamaan kyselyyn aktiivisemmin.
Porin koulut osallistuivat syyskuussa valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon punnitsemalla oppilaiden lautasilta roskiin heittämän ruuan määrää. Tavoitteena oli, että roskiin heitettäisiin päivässä alle 10 grammaa ruokaa per oppilas. Vielä kunnianhimoisempana tavoitteena oli päästä alle viime vuoden tuloksen, joka oli 7,36 grammaa.
Piilitien päiväkoti juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan ja sen kunniaksi toteutettiin päiväkotiin yhteistyössä lastenkulttuurikeskus Kruunupään kanssa julkinen teos.
Hävikkiviikolla Porin kouluissa opetellaan nälän tunteen arvioimista, jotta ruokaa ei turhaan heitettäisi lautasilta roskikseen. Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. 
Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ympäristöviikon 6.-10.9.2021 tarjonta on edeltäviä vuosia suppeampi.
Vieraslaji on kasvi, eläin tai muu eliölaji, jonka ihminen on tahattomasti tai tarkoituksella tuonut lajin luontaisen levinneisyysalueen ulkopuolelle. Se on ihmisen myötävaikutuksella ylittänyt luontaiset leviämisesteet, kuten mantereen tai meren. Vieraskasveja ovat esimerkiksi jättipalsami, jättiputki ja komealupiini.
Nyt kannattaa laittaa jo muistiin ensi syksyn Minulle merkityksellinen -kampanja, joka toteutetaan euralaisissa, eurajokelaisissa, merikarvialaisissa, raumalaisissa ja porilaisissa kouluissa. Osallistu syksyllä kampanjaan luokkasi kanssa.
Subscribe to feed