Asioi verkossa

Tältä sivulta löydät kootusti verkon kautta toimivat palvelumme.

Verkkokirjasto

Satakirjastojen verkkokirjasto palvelee vuorokauden ympäri. Verkkokirjastossa voit uusia lainojasi, tehdä varauksia, lainata e-kirjoja, tutustua uutuuksiin ja maksaa kirjastomaksuja.

SATA-chat

Satakirjastojen yhteisessä verkkokirjastossa voit kysyä neuvoa chatin kautta. Chat on avoinna verkkokirjaston etusivulla aina, kun päivystäjä on paikalla. Chatin päivystäjät ovat Satakirjastojen asiakaspalvelijoita. Jos päivystäjä ei ole paikalla, niin Chat-ikkunaan voi jättää viestin.

Hankintaehdotus

Puuttuuko kokoelmistamme jotain, mitä haluaisit lainata? Voit tehdä hankintaehdotuksen verkkokirjaston kautta.

Kaukolainapyyntö

Kaukopalvelun kautta voi tilata sellaista aineistoa, jota Satakirjastoista ei löydy. Kaukopalvelupyynnön voi jättää tällä lomakkeella. Kaukopalvelu on maksullista.

Etänä luettavat lehdet ja kirjat

Lisätietoa kirjaston e-aineistoista löydät kokoelmat-osiosta.

Sosiaalinen media

Facebook

Kirjaston Facebook-sivu on suunnattu asiakkaillemme sekä kaikille, joita kiinnostaa seurata mitä Porin ja Nakkilan kirjastoissa on meneillään.

Porin kaupunginkirjasto ylläpitää Facebookissa Porin lukuhaaste -ryhmää. Ryhmässä voi vaihtaa lukuhaasteeseen sopivia kirjavinkkejä ja keskustella kirjoista muiden lukuharrastajien kanssa.

Lue lapsen kanssa -ryhmä löytyy myöskin Facebookista. Siellä jaamme ajankohtaisia vinkkejä lastenkirjallisuuteen liittyen.

Instagram

Instagramista löydät meidät nimellä @porinkirjasto

Satakirjastot -suosittelija

Satakirjastot-suosittelija mainoskuva

Satakirjastot-sovellus suosittelee kirjoja. Älypuhelimeen ladattava suosittelijasovellus tuo henkilökohtaiset kirjastoapulaiset jokaisen satakuntalaisen käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta.

Kirjasuosituksia antavat tekoälyllä toimivat suosittelijabotit. Jokainen niistä osaa suositella eri aihealueiden kirjoja. Suosittelija tarjoilee ehdotuksia vuosina 2010–2018 ilmestyneistä kirjoista. Suosittelija tarjoaa kerralla kaksi kirjaa. Kun valitset niistä kiinnostavamman, sovellus ehdottaa lisää samankaltaisia kirjoja. Sovelluksen kautta pystyy myös tallentamaan kiinnostavia kirjoja muistiin, tarkistamaan niiden saatavuuden ja tekemään varauksen verkkokirjastossa. (Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin).

Satakirjastot-suosittelija on ladattavissa Google Play -kaupassa ja Applen App Storessa. Maksuton sovellus löytyy helpoiten hakusanalla satakirjastot.

Katso lyhyt ohjevideo!

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelu

Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu, johon vastaamassa on lähes 90 kirjastoa. Kirjastonhoitajat ovat tiedonhaun ammattilaisia. Kirjastonhoitajalta voit kysyä lempisatukirjaasi, tietoa jostakin aiheesta, lukusuosituksia, lapsuutesi lempilorua. Vastaamme kysymykseesi kolmessa työpäivässä. Lähetä kysymyksesi lomakkeella meille, saat vastauksen sähköpostiosoitteeseesi.